Κατασχέθηκε τεράστια ποσότητα καπνικών – Χειροπέδες σε 57χρονο

Κατασχέθηκε τεράστια ποσότητα καπνικών – Χειροπέδες σε 57χρονο

Τεράστιες ποσότητες αδασμολόγητων τσιγάρων και καπνικών προϊόντων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν χθες στη Λεμεσό, μετά από κοινή επιχείρηση της Αστυνομίας και του Τμήματος Τελωνείων. Για διευκόλυνση των ανακρίσεων συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση 57χρονος.

Συγκεκριμένα γύρω στις 10.30π.μ. χθες, μέλη της Αστυνομίας, που βρίσκονταν σε μηχανοκίνητη περιπολία, εντόπισαν αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα σε δρόμο της Λεμεσού. Οι αστυνομικοί ακολούθησαν το ύποπτο όχημα, το οποίο στάθμευσε έξω από κτηριακό συγκρότημα στη Λεμεσό. Τότε τα μέλη της Αστυνομίας πλησίασαν τον
57χρονο οδηγό του οχήματος, ο οποίος δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις για την εκεί παρουσία του.

Σε έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκε εντός του οχήματος του 57χρονου, ένα κλειδί, το οποίο όπως διαπιστώθηκε άνοιγε την πόρτα αποθήκης, που βρίσκεται στο εν λόγω κτηριακό συγκρότημα.

Ακολούθησε έρευνα στη συγκεκριμένη αποθήκη, από μέλη της Αστυνομίας και λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων, εντός της οποίας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τεράστιες ποσότητες αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων και χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκε χρηματικό ποσό ύψους €6,920, αριθμός επιταγών για το χρηματικό ποσό των €1,630 και χρηματικό ποσό ύψους 102,890 τουρκικών λιρών.

Από την καταμέτρηση των καπνικών προϊόντων, διαπιστώθηκε ότι εντός της αποθήκης υπήρχαν 975 κιλά και 850 γραμμάρια καπνού, 749,520 τσιγάρα και 81,400 θερμαινόμενα τσιγάρα. Η αξία των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχεται στις €51,855, ενώ οι φόροι και δασμοί, που θα έπρεπε να είχαν καταβληθεί υπολογίζονται στις €341,175.

Ο 57χρονος συνελήφθη από λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Λεμεσού και το Τμήμα Τελωνείων διερευνά την υπόθεση.