Λύση στο Κυπριακό θα έστρωνε το δρόμο για μια πιο ενισχυμένη συνεργασία ΕΕ και ΝΑΤΟ

O Άντερς Ράσμουσεν,  Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Καθημερινή της Κυριακής», δήλωσε ότι μια λύση στο Κυπριακό θα έστρωνε τον δρόμο για μιαν πιο ενισχυμένη συνεργασία ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι με την παρούσα διαδικασία των διαπραγματεύσεων η λύση είναι πιο κοντά και τί θα σήμαινε μια λύση, ο κ. Ράσμουσεν χαρακτήρισε αρχικά ενθαρρυντική την προσέγγιση ανάμεσα στις δύο κοινότητες.

«Καλωσορίζω το κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε πρόσφατα και νομίζω ότι αυτό το ανακοινωθέν δημιουργεί, τουλάχιστον, ένα υποσχόμενο πλαίσιο εργασίας για την ανεύρεση μιας μακροπρόθεσμης και βιώσιμης λύσης», είπε.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι μια λύση θα είναι προς το συμφέρον και των δύο κοινοτήτων, και θα δημιουργούσε πολλές οικονομικές ευκαιρίες για ολόκληρο το νησί.

«Μέσα από το πρίσμα του ΝΑΤΟ, επίσης πιστεύω ότι μια λύση στη διαμάχη της Κύπρου θα δημιουργούσε νέες δυνατότητες στη συνεργασία ΝΑΤΟ-Ευρώπης και πραγματικά το χρειαζόμαστε αυτό καθώς 22 χώρες είναι μέλη και των δύο οργανισμών», είπε και πρόσθεσε: «Φυσικά πρέπει να συνεργαστούμε και νομίζω μια λύση στο Κυπριακό θα έστρωνε το δρόμο για μιαν πιο ενισχυμένη συνεργασία ΕΕ και ΝΑΤΟ».