Λουκαίδης: Το ΑΚΕΛ πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη ύποπτων συναλλαγών

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, δήλωσε ότι είναι πολιτικά ανήθικο τρόπο για όσους αφήνουν να νοηθεί ότι το ΑΚΕΛ δεν θέλει να δημοσιοποιηθούν οι ύποπτες εκροές καταθέσεων από τις τράπεζες, προσθέτοντας ότι το ΑΚΕΛ “θέλει να υπογραμμίσει ότι αυτός ο ισχυρισμός αποτελεί βάναυση διαστρέβλωση τόσο των προθέσεων, όσο και της σταθερής θέσης του ΑΚΕΛ” επί του ζητήματος.

Το ΑΚΕΛ, αντίθετα έχει πρωτοστατήσει για την αποκάλυψη όλων των νομικά και ηθικά ύποπτων συναλλαγών της περιόδου του Μαρτίου 2013 και από την πρώτη στιγμή επεδίωξε την επεξεργασία των συναλλαγών της περιόδου, αφού η πιθανή δημοσιοποίηση του συνόλου των 30.000 συναλλαγών, στην πράξη θα εξυπηρετούσε μόνο όσους θέλουν να συσκοτίσουν και να συγκαλύψουν τις ύποπτες συναλλαγές.

Η διαρροή του καταλόγου των 6.000 συναλλαγών πριν ένα περίπου χρόνο, επιβεβαιώνει στην πράξη αυτή την εκτίμηση, συνέχισε αναφέροντας ότι το ΑΚΕΛ είναι το μόνο κόμμα που προχώρησε σε έρευνα και επεξεργασία αριθμού εκροών, την οποία επιφυλάχθηκε να δημοσιοποιήσει.

Στο ίδιο πλαίσιο, το ΑΚΕΛ ήταν το κόμμα που ζήτησε από τη Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας να εξασφαλίσει στοιχεία από τις τράπεζες και να ενημερώσει τη Βουλή, ως προς τους πραγματικούς ιδιοκτήτες που βρίσκονται πίσω από νομικά πρόσωπα- εταιρείες, ώστε να γίνει εφικτή η επεξεργασία των εκροών και να αποκαλυφθούν στην πράξη οι όποιες ύποπτες συναλλαγές, ανέφερε.

Καταλήγοντας, ο κ. Λουκαϊδης ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ ήταν το κόμμα που από την πρώτη στιγμή, δια του ΓΓ απέστειλε επιστολές διερεύνησης καταγγελιών, τόσο της περιόδου που προηγήθηκε του Eurogroup, όσο και της κλειστής περιόδου που ακολούθησε αναφορικά με εκροές καταθέσεων στην κλειστή περίοδο έναντι προμήθειας.