Λουκαΐδης: Τι Νίκος, τι Νικόλας. Κανένας τους δεν θα εφαρμόσει ΓΕΣΥ

Σε δηλώσεις του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης μίλησε για της αναφορές του Νικόλα Παπαδόπουλου για ηχογραφήσεις του Υπουργού Υγείας.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο κ. Λουκαΐδης “επανερχόμαστε στο θέμα της αντιπαράθεσης Γιώργου Παμπορίδη και Νικόλα Παπαδόπουλου. Δεν επιθυμούμε να υπεισέλθουμε στη νομική και πιθανώς ποινική διάσταση της αντιπαράθεσης για τις ηχογραφήσεις του Υπουργού από τις ασφαλιστικές εταιρείες”.

“Θα σταθούμε αποκλειστικά στην ουσία. Που επαναβεβαιώνει ότι Νίκος Αναστασιάδης, Αβέρωφ Νεοφύτου, Νικόλας Παπαδόπουλος και μέχρι το καλοκαίρι του 2016 Γιώργος Παμπορίδης, μαζί μεθόδευαν την επιβολή του πολυασφαλιστικού και την ακύρωση των συμφωνηθέντων ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους και τις πολιτικές δυνάμεις για το ΓΕΣΥ” σημείωσε.

Την ίδια στιγμή επισήμανε πως “Νίκος Αναστασιάδης, Αβέρωφ Νεοφύτου, Νικόλας Παπαδόπουλος και μέχρι το καλοκαίρι του 2016 Γιώργος Παμπορίδης, σε διαφορετικό χρόνο, όλοι επιδίωξαν τον εκτροχιασμό και την ακύρωση του ΓΕΣΥ με την κατάθεση πρότασης για μίνι ΓΕΣΥ, το οποίο θα εξυπηρετούσε τις ασφαλιστικές. Νίκος Αναστασιάδης, Αβέρωφ Νεοφύτου και Νικόλας Παπαδόπουλος, μαζί αποστέρησαν πάνω από 400 εκ. ευρώ από το δημόσιο τομέα υγείας με το βάναυσο κούρεμα των προϋπολογισμών υγείας και όχι μόνο. Νίκος Αναστασιάδης και Νικόλας Παπαδόπουλος, αναγκάστηκαν σε ελιγμό στηρίζοντας τα νομοσχέδια για το ΓΕΣΥ και την αυτονόμηση, κάτω από την λαϊκή και την πολιτική πίεση που δέχτηκαν. Κανένας από τους δύο, όμως, δεν θα εφαρμόσει το ΓΕΣΥ αφού πότε δεν πίστεψαν σ’ αυτό, παρά μόνο εξυπηρετούν με συνέπεια τα πολύ μεγάλα συμφέροντα στο χώρο της υγείας”.

“Μόνο η εκλογή του Σταύρου Μαλά μπορεί να διασφαλίσει την υλοποίηση ενός ΓΕΣΥ που θα στηρίζεται στην αρχή της αλληλεγγύης και θα προσφέρει αξιοπρεπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους και όχι μόνο για τους λίγους προνομιούχους” κατέληξε.