Στις 17 και 18 Νοεμβρίου θα γίνει επανάληψη των εξετάσεων που ακυρώθηκαν

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή του Άλφα “Ενημέρωση” ήταν ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Καδής και αναφέρθηκε στο θέμα της χθεσινής διαρροής των θεμάτων μία ώρα πριν από την εξέταση.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο Υπουργός “του πρώτους που θλίβει αυτό το ατυχέστατο και απαράδεχτο περιστατικό είναι εμάς στο Υπουργείο που για τέσσερα χρόνια παλεύουμε για να εφαρμοστεί αυτή η ρύθμιση”.

Την ίδια στιγμή ο κ. Καδής απέρριψε τα περί προχειρότητας και μη σωστής προετοιμασίας. “Όλη η μηχανή του Υπουργείο Παιδεία δούλευε συστηματικά για να γίνει πράξη αυτή η πολύ σημαντική μεταρρύθμιση και θα γίνει”.

“Έγινε ένα απαράδεχτο λάθος. Διερευνούμε τι έγινε για να αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν. Ήταν απαράδεχτο το γεγονός ότι πριν την ολοκλήρωση του προβλεπόμενου χρόνου, πριν την έναρξη της εξέτασης, βγήκαν τα θέματα από την πτέρυγα του ξενοδοχείου που ήταν αποκλεισμένη και απομονωμένη για τους σκοπούς διαδικασίας των εξετάσεων”, εξήγησε ο Υπουργός Παιδείας.

Μέσα στην επόμενη βδομάδα αναμένετε να ολοκληρωθούν οι έρευνες για την υπόθεση, όπως διευκρίνισε ο Υπουργός, ενώ παράλληλα τόνισε πως “το πιθανότερο, το διήμερο 17 και 18 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν οι εξετάσεις οι οποίες έχουν ακυρωθεί. 17 του μηνός θα είναι ένα μάθημα και 18 τα υπόλοιπα. Θα βγει ανακοίνωση σήμερα”.

Επίσης ανέφερε ότι “το Υπουργείο θα αναλάβει τα έξοδα των υποψηφίων από το εξωτερικό για να επανέλθουν και να παρακαθίσουν στις εξετάσεις”.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας: