Συνάντηση σταθμός Αναστασιάδη – Μακρόν αναφέρει η Αννίτα Δημητρίου

Σε δηλώσεις της η Εκπρόσωπος Τύπου του εκλογικού επιτελείου του Νίκου Αναστασιάδη, Αννίτα Δημητρίου, αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Γαλλία και στην συνάντηση που είχε με τον Γάλλο ομόλογο του.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει η κ. Δημητρίου “η επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στην Γαλλική πρωτεύουσα και η συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο αποτελεί ακόμα ένα σημαντικότατο σταθμό στην μεγάλη πορεία του Προέδρου Αναστασιάδη για την ισχυροποίηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την ανάδειξη του κυπριακού και την ανάδειξη της Κύπρου ως ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Αυτό, όπως τόνισε “καταδεικνύει και η ίδια η δήλωση του Πρόεδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο οποίος αποδίδει την πρόοδο στο Κυπριακό στον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Έτσι διαφαίνεται ότι η πολιτική του Προέδρου επιφέρει αποτελέσματα”.

“Υπάρχει απόλυτη στήριξη του κράτους της Γαλλίας προς την εταιρεία Total για την γεώτρηση στο οικόπεδο 6 της ΑΟΖ μας, οικόπεδο το οποίο αμφισβητείται από την Τουρκία και ο ίδιος ο Κος. Μακρόν επισήμανε ότι ‘στηρίζουμε εκατό τοις εκατό την παρουσία της Total στην Κύπρο” επισημαίνει.

Τέλος καταλήγοντας, σημειώνει πως “η Κυπριακή Δημοκρατία είναι αξιόπιστη και ισχυρή όσο ποτέ με λόγο και δράση στις ευρωπαϊκές και ενεργειακές εξελίξεις”.