Λιβύη: Δύο στρατιώτες νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

Επίθεση μπροστά από την είσοδο στρατοπέδου των ειδικών δυνάμεων στην πόλη της ανατολικής Λιβύης Βεγγάζη, πραγματοποιήθηκε το πρωί, όταν εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα δυο στρατιώτες να χάσουν τη ζωή τους και δυο ακόμα να τραυματιστούν.

«Ένα αυτοκίνητο εξερράγη μπροστά από ένα στρατόπεδο των ειδικών δυνάμεων στον δρόμο προς το αεροδρόμιο της Βεγγάζης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματικός του στρατού, ο οποίος διατήρησε την ανωνυμία του.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Λιβύης μάχονται κατά των σκληροπυρηνικών ισλαμιστικών οργανώσεων, όπως η Ανσαρ αλ Σαρία, η οποία βρίσκεται στην λίστα των ΗΠΑ με τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Οι περισσότερες χώρες έχουν κλείσει τα προξενεία τους στη Βεγγάζη και κάποιες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες δεν πραγματοποιούν πτήσεις εκεί από τότε που ο αμερικανός πρεσβευτής και τρεις άλλοι Αμερικανοί σκοτώθηκαν από επίθεση ισλαμιστών ενόπλων τον Σεπτέμβριο του 2012.

Η κεντρική κυβέρνηση της Λιβύης, σημειώνει το Reuters, μάχεται για να ελέγξει τις ένοπλες οργανώσεις, τους παραστρατιωτικούς και τις ταξιαρχίες των πρώην ανταρτών οι οποίοι βοήθησαν στην ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι το 2011 και σήμερα αρνούνται να αφοπλιστούν.