Λεβέντης κατά Τσίπρα-Κοτζιά: Η υπογραφή που έβαλαν δεν τους τιμά…

«Πριν από λίγες ημέρες οι κ.κ. Τσίπρας και Κοτζιάς έβαλαν μία υπογραφή που δεν τους τιμά και υποθηκεύει το μέλλον της χώρας μας και προσβάλλει την τιμή και την αξιοπρέπεια όλου του ελληνικού λαού. Αυτήν τη συμφωνία που έκαναν στις Πρέσπες, η Ένωση Κεντρώων δεν πρόκειται ποτέ να την αποδεχτεί και με όλα τα μέσα που έχει σήμερα και με περισσότερα μέσα που θα έχει μετά τις εκλογές θα προσπαθήσουμε να την ακυρώσουμε». Αυτό δήλωσε, σε σημερινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα της πΓΔΜ.

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας: «Διαφωνώ με την άποψη του κ. Μητσοτάκη που υποστηρίζει ότι αν η συμφωνία ψηφιστεί στη Βουλή, τότε τα περιθώρια στενεύουν. Όταν ο ελληνικός λαός δεν θέλει κάτι, δεν μπορούν να του το επιβάλλουν με το ζόρι. Αυτή είναι και η διαφορά μας με τον κ. Μητσοτάκη που παρακαλεί να μειοδοτήσει ο κ. Τσίπρας για να του το χρεώνει. Εμείς θα προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε τη συμφωνία και να κάνουμε μία νέα διαπραγμάτευση».

Επίσης, ξεκαθάρισε ποια είναι η θέση της Ένωσης Κεντρώων: «Θέλουμε το κρατίδιο να υπάρξει, θέλουμε να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, αλλά όχι εις βάρος της Ελλάδας με ονομασίες ελληνικές και αλυτρωτισμούς και όχι εποφθαλμιώντας πάνω σε ελληνικά συμφέροντα».

Για τον «πόλεμο», όπως είπε, που δέχτηκε «από δημοσιογράφους και ορισμένα ΜΜΕ γιατί δήθεν σε κάποιο βίντεο παρουσιάστηκε ότι δίνω το όνομα τής Μακεδονίας στα Σκόπια», ο κ. Λεβέντης ισχυρίστηκε ότι «από το 1992 στο καταστατικό της Ένωσης Κεντρώων υπάρχει αναφορά ξεκάθαρη, που λέει ότι το κόμμα μας δεν δέχεται το όνομα “Μακεδονία” να δοθεί στους Σκοπιανούς. Εγώ έχω μιλήσει πολλές φορές σε εκπομπές για το θέμα αυτό και δεν μπορεί να χρεωθεί στον Βασίλη Λεβέντη και στην Ένωση Κεντρώων καμία αναφορά στην παράδοση του όρου “Μακεδονία” γιατί ήταν μία κουβέντα με τηλεθεατή που με ρώτησε για την πρόβλεψή μου σχετικά με την πορεία της ονομασίας των Σκοπίων».

Ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι η Ένωση Κεντρώων «θα δώσει βίντεο στη δημοσιότητα από το 2012 που αναφέρει την ξεκάθαρη θέση του κόμματός μας, που δεν είναι άλλη από την πλήρη αντίθεσή μας να δοθεί το όνομα της Μακεδονίας μας».

Τέλος, πρότεινε να συγκροτηθεί, από τη Βουλή και από επιστημονικούς παράγοντες, επιτροπή, η οποία θα πάει στις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον για να πείσει τους συμμάχους και εταίρους μας, ώστε να μη δοθεί το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια.