Δεν ζητήθηκε γνωμάτευση από τον Γ. Εισαγγελέα – Τι απάντησε ο ΥΠΟΙΚ

Η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής απέστειλε χθες επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας,  όπου ζητούσε να ενημερωθεί  κατά πόσο ορθή πρακτική θα ήταν να γνωμοδοτήσει προς την κυβέρνηση ως νομικός σύμβουλος του κράτους, για τις εγγυήσεις προς την Ελληνική.

Ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης απάντησε με απαντητική του επιστολή  διατυπώνει την άποψη ότι η Κυβέρνηση θα έπρεπε να ζητήσει τη γνωμάτευσή του προτού προχωρήσει στην υπογραφή της συμφωνίας μεταφοράς του καλού Συνεργατισμού στην Ελληνική Τράπεζα και στην παραχώρηση εγγυήσεων για δυνητικές ζημιές, στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Απαντώντας χειρόγραφα στην ίδια επιστολή  έγραψε: «Για τους πιο πάνω λόγους, πιστεύω πως ναι».

ΥΠΟΙΚ: Είναι ιδιωτική συμφωνία

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών αν ενημερώθηκε ο Γενικός Εισαγγελέας, ο ΥΠΟΙΚ είπε πως ενημερώθηκε ο Κώστας Κληρίδης για το κομμάτι της συμφωνίας που αφορούσε την εκχώρηση περιουσιακών στοιχείων στην Ελληνική, αλλά όχι για την παραχώρηση εγγυήσεων.

Ο Γεν. Εισαγγελέας δεν είναι νομικός σύμβουλος της ΣΚΤ, είναι ιδιωτική εταιρεία και τόσο το κράτος όσο και η ΣΚΤ είχαν προσλάβει νομικούς συμβούλους, είπε.

«Το κράτος έχει διαχρονικά εγγυηθεί τα πάντα, έχει εγγυηθεί ημικρατικούς οργανισμούς, ταμεία προνοίας, την κακοδιαχείριση διαχειριστικών επιτροπών σε διάφορα ταμεία», είπε, υπενθυμίζοντας ότι την περίοδο 2011 – 2012 η τότε κυβέρνηση πρότεινε και εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Βουλή η έκδοση εγγυήσεων ύψους €6ς δις προς τις τράπεζες.