Λαθραίος καπνός για ναργιλέ αξίας εκατομμυρίων ευρώ

Χειροπέδες σε 44χρονο επιχειρηματία πέρασε η αστυνομία στη Λεμεσό, καθώς φέρεται να επιχείρησε να εισάγει λαθραία 6,οοο κιλά καπνού για ναργιλέ, για τον οποίο το κράτος θα έπρεπε να εισπράξει δασμούς πέραν του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε πως, μετά από πληροφορία, τελωνιακοί λειτουργοί προχώρησαν την περασμένη Δευτέρα σε έλεγχο εμπορευματοκιβωτίου που έφτασε στο λιμάνι Λεμεσού, στις 30 Αυγούστου, από τη Σαουδική Αραβία και το οποίο είχε δηλωθεί από την εταιρεία του 44χρονου ότι μετέφερε έπιπλα.

Από τον έλεγχο εντοπίστηκε εντός του εμπορευματοκιβωτίου μεγάλη ποσότητα καπνού ναργιλέ, η οποία φτάνει τις 6,000 κιλά και η οποία δεν είχε δηλωθεί στα σχετικά έγγραφα.

“Αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι δασμολογικές επιβαρύνσεις που αναλογούν στην ποσότητα καπνού, δηλαδή αυτά που θα έπαιρνε το κράτος, ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ“, είπε ο κ. Αγγελίδης σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση, την οποία διερευνά η Αστυνομία σε συνεργασία με τις τελωνειακές αρχές και λειτουργούς του ΦΠΑ.

Σήμερα η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 44χρονου που παρουσιάζεται ως ο διευθυντής, γραμματέας και κύριος μέτοχος της εταιρείας που εισήγαγε το εμπορευματοκιβώτιο και ο οποίος ανακρινόμενος αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση. Επίσης, από τα γραφεία της εταιρείας παραλήφθηκε αριθμός εγγράφων για περαιτέρω εξετάσεις.

“Είναι μια υπόθεση η οποία αφορά, μέχρι τώρα, τελωνιακά αδικήματα και από πλευράς δικής μας θα βοηθήσουμε τις έρευνες των τελωνιακών αρχών, αν προκύψουν άλλα ποινικά αδικήματα από την έρευνα που θα γίνει”, είπε ο κ. Αγγελίδης.

Ο 44χρονος αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, όπου θα ζητηθεί η έκδοση διατάγματος κράτησης του.