Λίμνη karachay – Αν τολμήσεις να πας θα πεθάνεις σε λίγοτερο από μία ώρα !!!

Σύμφωνα με τους ειδικούς η πιο επικίνδυνη λίμνη του πλανήτη είναι η  λίμνη Karachay η οποία βρίσκεται στο Νότιο τμήμα των Ουραλίων στην Ανατολική Ρωσία.

Capture

Ένας επισκέπτης σε λιγότερο από μία ώρα παραμονής στην περιοχή μπορεί να λάβει θανατηφόρα δόση ακτινοβολίας 600 roentgens.

Το 1940 το ρωσικό μυστικό εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικών όπλων και αποθήκευσης πλουτωνίου βρισκόταν στην περιοχή. Χρειάστηκαν να περάσουν 50 χρόνια για να ανοίξει η περιοχή για το κοινό με υπογραφή του Μπόρις Γιέλτσιν.

Δυτικοί επιστήμονες που πήγαν στην περιοχή ανακάλυψαν ότι η λίμνη Karachay είναι το πιο μολυσμένο μέρος όλου του πλανήτη.

Όντας μια χωματερή για τα ραδιενεργά απόβλητα, η συγκεκριμένη τοξική λίμνη, ο αέρας που την περιβάλλει, τα δέντρα και το έδαφος δίπλα σ’ αυτή, είναι μία παγίδα θανάτου.

Έχει παρατηρηθεί 21% αύξηση στου καρκίνους στην περιοχή, 25% μείωση στις γεννήσεις και 41% αύξηση στα κρούσματα λευχαιμίας.

Έτσι, σύμφωνα με τον Business Insider, όποιος επιλέξει το συγκεκριμένο μέρος για…διακοπές καλό είναι να ξέρει του κινδύνους της φαινομενικά όμορφης και γαλήνιας λίμνης Karachay.

 

Capture