Νέα βλάβη στο αεροσκάφος του Μπορίσοφ

Το αεροσκάφος που μετέφερε τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ  παρουσίασε νέα βλάβη σε διάστημα 7 μηνών αναγκάζοντας τους πιλότους του να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο της Βάρνας, από όπου είχαν μόλις απογειωθεί.

Το σύστημα προσγείωσης του αεροσκάφους Falcon 2000 δεν συμπτύχθηκε και ασφάλισε μετά την απογείωση, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να στρίψει και να κάνει κύκλο για ένα τέταρτο της ώρας πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα για να καταναλώσει μέρος των καυσίμων του πριν επιστρέψει στο αεροδρόμιο στη Βάρνα, στην ανατολική Βουλγαρία, εξήγησε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών.

«Η ζωή και η υγεία των επιβατών δεν βρέθηκε σε κίνδυνο καμιά στιγμή», διαβεβαίωσε το υπουργείο Μεταφορών στην ανακοίνωση.

Ο Μπορίσοφ αναμενόταν να επιστρέψει στη Σόφια με άλλο αεροσκάφος, καθώς δεν μπόρεσε να παραστεί σε τελετή στο Πλόβντιβ, στη νότια Βουλγαρία.

Την 11η Φεβρουαρίου, αμέσως μετά την αναχώρησή του από τη Σόφια προς τις Βρυξέλλες, το ίδιο κυβερνητικό αεροσκάφος είχε αναγκαστεί να επιστρέψει και να κάνει κατεπείγουσα προσγείωση στο αεροδρόμιο της βουλγαρικής πρωτεύουσας καθώς δεν είχε συμπτυχθεί κανονικά το σύστημα προσγείωσης.