Κ.Ε: Συνεχίζεται η προσπάθεια – Κοινή συνάντηση Λουτ -ΠτΔ -Ακιντζί

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κα Τζέιν Χολ Λουτ.

Μετά τη συνάντηση, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι «η προσπάθεια συνεχίζεται. Αποφασίστηκε σήμερα ότι στις 6 το απόγευμα θα γίνει μια άτυπη κοινωνικού χαρακτήρα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μουσταφά Ακκιντζί, στην παρουσία της κας Λουτ, και βεβαίως η προσπάθεια για να καταλήξουμε σε όρους αναφοράς θα συνεχιστεί».

Ερωτηθείς αν υπήρξε πρόοδος, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «θα ακούσετε μετά την κοινή συνάντηση».

Σε ερώτηση τι θα ανακοινώσει η κα Λουτ, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «θα γίνουν οι ανακοινώσεις εν καιρώ, μετά τη συνάντηση. Το γεγονός ότι σήμερα θα συναντηθούν οι δύο ηγέτες είναι κάτι σίγουρα θετικό και που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το επεδίωκε πάντοτε».

Ερωτηθείς αν κατά τη συνάντηση θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «αυτό που μετρά είναι η μεγάλη εικόνα και η ανακοίνωση, η θέση που μπορούμε να πούμε είναι ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί».

Κληθείς να πει αν η μικρή εμπλοκή που είχε παρουσιαστεί έχει ξεπεραστεί, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «η προσπάθεια θα συνεχιστεί» και πρόσθεσε ότι «ο στόχος είναι να καταλήξουμε σε επανέναρξη διαπραγματεύσεων μέσω των όρων αναφοράς».

Ερωτηθείς αν ακόμα και να αναχωρήσει από την Κύπρο η κα Λουτ μετά την αποψινή συνάντηση, η προσπάθεια θα συνεχιστεί, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «ενδεχομένως θα πληροφορηθείτε μετά την αποψινή συνάντηση».