Κ.Ε: Καλούμε τον Τσαβούσογλου να δώσει στη δημοσιότητα την τουρκική πρόταση

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, εξέφραση λύπη για τις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και κάλεσε τον Τούρκο Υπουργό  να δώσει στη δημοσιότητα την τουρκική πρόταση για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Crans Montana , ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «με λύπη μας έχουμε ακούσει κάποιες δημόσιες δηλώσεις από πλευράς του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών. Ενδεχομένως κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα και την κρισιμότητα των στιγμών, ενδεχομένως επιθυμούν να εξυπηρετήσουν άλλες σκοπιμότητες, ενδεχομένως να βρίσκονται σε δύσκολη θέση και προβαίνουν σε δηλώσεις, οι οποίες σε καμία απολύτως περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν την κατάσταση πραγμάτων.

Και επειδή μας παρακολουθεί ο κυπριακός λαός που πραγματικά ενδιαφέρεται να υπάρξει ένα αποτέλεσμα στις συζητήσεις εδώ στην Ελβετία, θα καλέσω τον Υπουργό Εξωτερικών να μιλήσει δημόσια για την τουρκική πρόταση, να δώσει στη δημοσιότητα, να περιγράψει την τούρκική πρόταση όπως έχει υποβληθεί στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων».