Κ.Α: Παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας ο Τ. Αντωνίου

Ο τέως Πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών Τώνη Αντώνίου, κληθείς να σχολιάσει την παραίτησή του, δήλωσε ότι σε  καμιά περίπτωση δεν αποδεικνύεται δόλος, ούτε καν πρόθεση οικειοποίησης έστω και ενός ευρώ σε βάρος της Εταιρείας.

Παράλληλα είπε ότι “τέτοιες ύποπτες προσπάθειες το μόνο που θίγουν είναι το συμφέρον της εταιρείας και του Δημοσίου, τονίζοντας ότι “επειδή δεν μπορώ να επιτρέψω έστω και στίγμα αμφισβήτησης της εντιμότητας, της αξιοπρέπειας και της ακεραιότητας του προσώπου μου, έδωσα τη παραίτηση μου για λόγους ευθιξίας.”

“Μετά την ενημέρωση που είχα τηλεφωνικά τις 21/08 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικά με τις ανώνυμες καταγγελίες εναντίον του προσώπου μου και με τους όρους εντολής και τα συμπεράσματα του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών φάνηκε ξεκάθαρα ότι σε καμιά περίπτωση δεν αποδεικνύεται δόλος, ούτε καν πρόθεση οικειοποίησης έστω και ενός ευρώ σε βάρος της Εταιρείας,” αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Αντωνίου.

Οφείλω να διαβεβαιώσω,  ότι “αισθάνομαι απόλυτα ήσυχος με τη συνείδηση μου, ότι επαλήθευσα την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά και να δηλώσω ότι είμαι περήφανος για όλες τις μέχρι σήμερα ενέργειες και χειρισμούς που έγιναν τόσο από εμένα, όσο και από το Δ.Σ. της Εταιρείας μας.”

“Η σημερινή κατάσταση της Εταιρείας, μιλά από μόνη της και δικαιώνει κάθε μας πολιτική, απόφαση και ενέργεια. Είναι γνωστά τα προβλήματα της Εταιρείας που σίγουρα δεν οφείλονται σε ενέργειες του παρόντος Δ.Σ.”, προσθέτει.

Υπενθυμίζει παράλληλα ότι όταν μου ανατέθηκε προ 15 μηνών η Προεδρία του Δ.Σ. των Κ.Α., όλοι ήταν βέβαιοι ότι αναλάμβανα μια εξοφλημένη και χρεοκοπημένη εταιρεία που κανένας δεν της έδινε ζωή πέραν των 2-3 μηνών. Σήμερα, σημειώνει, 15 μήνες μετά την ανάληψη της Διοίκησης από το νέο Δ.Σ. , με τεράστιες εξοικονομήσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και με μέτρα αναδιοργάνωσης, η Εταιρεία είναι ζωντανή και δραστήρια με ίδια κεφάλαια, χωρίς καμιά κρατική βοήθεια και με ρευστότητα που της επιτρέπει τη βιωσιμότητα της ακόμη και για το 2015.

“Η επιβίωση και συνέχιση της μακρόχρονης ζωής του Εθνικού μας Αερομεταφορέα είναι γεγονός. Εμένα δεν με αγγίζουν οι όποιες κακόβουλες και ανώνυμες προσπάθειες που σίγουρα εξυπηρετούν αλλότρια και ιδιοτελή συμφέροντα,” δήλωσε  ο κ. Αντωνίου.

Παρόλο, συνεχίζει, που τα δεδομένα δείχνουν ότι “τέτοιες ύποπτες προσπάθειες το μόνο που θίγουν είναι το συμφέρον της εταιρείας και του Δημοσίου, επειδή δεν μπορώ να επιτρέψω έστω και στίγμα αμφισβήτησης της εντιμότητας, της αξιοπρέπειας και της ακεραιότητας του προσώπου μου, έδωσα την παραίτηση μου για λόγους ευθιξίας.”

Καταλήγοντας στη δήλωσή του, ο κ. Αντωνίου αναφέρει ότι αισθάνεται την υποχρέωση να αναφέρει ότι “χρειάζονται ακόμα πολλές ενέργειες να γίνουν για να δικαιωθεί απόλυτα η πολιτική μας και να εδραιωθεί η Εταιρεία. Απλά σας θυμίζω το μεγάλο ενδιαφέρον Στρατηγικών Επενδυτών που αναμένουν αξιολόγηση και διαπραγμάτευση, την τελική διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, την ολοκλήρωση του σχεδίου Β και την εν εξελίξει αναδιοργάνωση της Εταιρείας”.