ΑΚΕΛ: Έκκληση για συμμετοχή στη κινητοποίηση κατά εκποιήσεων

Κάλεσμα ΑΚΕΛ για συμμετοχή στην κινητοποίηση κατά του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Ως ΑΚΕΛ ταχθήκαμε από την αρχή ενάντια στο νομοσχέδιο που προνοεί μαζικές εκποιήσεις ενυπόθηκων περιουσιών. Θεωρούμε ως επικίνδυνη τη φιλοσοφία που διέπει τα όσα, πίσω από κλειστές πόρτες, συμφωνήθηκαν ανάμεσα στην κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού και την Τρόικα.

Με το ισοπεδωτικό νομοσχέδιο που προτείνει η κυβέρνηση για εκποίηση περιουσιών, οι κύπριοι πολίτες και ιδιαίτερα όλοι όσοι έχουν χάσει την δουλειά τους, όσοι έχουν μειωθεί δραστικά τα εισοδήματα τους, αυτοί που αναγκάζονται να προσφεύγουν στα κοινωνικά παντοπωλεία, απειλούνται να χάσουν τώρα τα σπίτια, την επαγγελματική στέγη και την καλλιεργήσιμη γη τους, πληρώνοντας νέο αναίτιο βαρύ τίμημα για την κρίση. Επιπλέον, οι μαζικές εκποιήσεις θα προκαλέσουν βίαιη μεταφορά εθνικού πλούτου, ακίνητης ιδιοκτησίας, από το μέσο πολίτη, από τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο μεγάλο πολυεθνικό κεφάλαιο. Και όλα αυτά σε μια Κύπρο ημικατεχόμενη από την Τουρκία.

Καλούμε τον κυπριακό λαό και τους Κύπριους εργαζόμενους όπως δώσουν μαζικά το παρόν τους στην κινητοποίηση που διοργανώνει η πλατφόρμα των συνδικαλιστικών και κοινωνικών οργανώσεων «η κοινωνία αντιδρά και διεκδικεί»,την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014 και ώρα 6 μμ έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.