Κύπρος: 54η επέτειος ανεξαρτησίας

54 χρόνια από τη μέρα  ανακήρυξης της ανεξαρτησίας. Η  Κύπρος γιορτάζει.

Κορυφώνονται σήμερα οι εορτασμοί για τη 54η επέτειο,  με στρατιωτική παρέλαση στη Λευκωσία, τον χαιρετισμό της οποίας θα δεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στην παρουσία της πολιτικής, θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσωπεί στους εορτασμούς ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος θα γίνει επίσης δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το μεσημέρι.

Το πρωί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου θα επισκεφτούν τα φυλακισμένα μνήματα, όπου θα τελεστεί τρισάγιο και θα γίνει κατάθεση στεφάνου.

Η στρατιωτική παρέλαση θα αρχίσει στις 11.00πμ, με τη συμμετοχή πεζοπόρων και μηχανοκίνητων τμημάτων της Εθνικής Φρουράς – ΕΛΔΥΚ, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Άμυνας, στη Λεωφόρο Ιωσήφ Χ” Ιωσήφ, στον Στρόβολο.

Στο χώρο διεξαγωγής της παρέλασης θα εκτελεστούν 21 χαιρετιστήριες βολές.

Εξάλλου, ο κ. Αβραμόπουλος θα συναντηθεί και με τον Υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδη. Οι δυο Υπουργοί θα υπογράψουν διακρατική συμφωνία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει εξάλλου το μεσημέρι δεξίωση προς το διπλωματικό και προξενικό Σώμα, με την ευκαιρία της 54ης επετείου της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας.