Στυλιανίδης: Άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Επιτροπή Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πέρασε ομόφωνα ο υποψήφιος  Επίτροπος για Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις ύστερα από την χθεσινή τρίωρη ακρόασή του.

Μετά την ακρόαση του, ο κ. Στυλιανίδης είπε πως “η Ευρώπη αντιμετωπίζει πολύ μεγάλες κρίσεις και πρέπει να δράσει άμεσα για Εμπολα, Συρία, Ιράκ, Ουκρανία και άλλα πολλά που στοιχίζουν ζωές, δημιουργώντας μεγάλες ανακατατάξεις και μεγάλους κινδύνους”.

Σημείωσε ότι το χαρτοφυλάκιο του Επιτρόπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων “είναι ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο στην Ευρώπη και βρίσκεται μπροστά σε πολύ μεγάλες προκλήσεις”.

Αν το Κοινοβούλιο, είπε, με τιμήσει με την εμπιστοσύνη του είμαι έτοιμος να αναλάβω αυτή τη μεγάλη ευθύνη.

Ανέφερε ότι η ακρόαση του ενώπιον της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινβουλίου ήταν μέρος μιας διαδικασίας που ξεκίνησε από το Μάιο.

“Στις εκλογές του Μαΐου με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπήρξε το θέμα της νομιμοποίησης της νέας Ευρωπαϊκής Ενωσης από το Κοινοβούλιο και δια μέσω αυτού από τους Ευρωπαίους πολίτες και απεδείχθη στη διαδικασία που έγινε πράξη. Η ακρόαση ήταν μέρος ακριβώς της δημοκρατικής διαδικασίας. Επιβεβαιώνει ότι η Ευρώπη είναι πιστή σε αυτές τις δημοκρατικές διαδικασίες και δεν φοβάται τον εαυτό της να συνεχίζει με αυτή την δημοκρατική παράδοση κι αυτά τα δημοκρατικά επίπεδα”, ανέφερε.

Ο κ. Στυλιανίδης είπε τέλος πως κατά την ακρόαση έγινε μια πλούσια, όπως τη χαρακτήρισε, ανταλλαγή απόψεων, σκέψεων και προβληματισμού.