Κόβουν την κοινωνική σύνταξη και κτυπούν τις γυναίκες

Την ίδια ώρα που η Βουλή εγκρίνει την παροχή προνομίων σε πρώην και νυν αξιωματούχους, την ίδια ώρα που το κυβερνών κόμμα, αλλά και άλλα κόμματα, «ευλογούν τα γένια τους», μαθαίνουμε ότι η Κυβέρνηση σχεδιάζει την περικοπή της κοινωνικής σύνταξης.

Σημειώνεται ότι το μέτρο αυτό, επηρεάζει τις γυναίκες οι οποίες, βάση των στατιστικών, έχουν κτυπηθεί πιο πολύ από την οικονομική κρίση σε σύγκριση με τον αντρικό πληθυσμό.

Ακόμα μια μάσκα έχει πέσει και αυτό είναι το «κοινωνικό πρόσωπο του κράτους», το οποίο δυστυχώς δείχνει τα δόντια του για ακόμα μια φορά, όχι σε αυτούς που πρέπει αλλά στα αδύνατα στρώματα της κοινωνίας. Το αποτέλεσμα θα είναι γνωστό, περαιτέρω φτώχεια και ανέχεια.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών τάσσεται αντίθετα σε ένα τέτοιο μέτρο. Δεν λέμε ότι δεν πρέπει να υπάρξει στόχευση και αναδιάρθρωση στα θέματα αυτά αλλά να θυμίσουμε ότι παράλληλα η Κυβέρνηση, ενώ κόβει από τους συνταξιούχους εξακολουθεί να δίνει προνόμια στους υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

Να θυμίσουμε ότι το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών είχε καταθέσει τροπολογία στη Βουλή κατά τη ψήφιση του προϋπολογισμού για περικοπές 50% των επιδομάτων των υψηλόβαθμων αξιωματούχων και η οποία απορρίφθηκε (βεβαίως) από τα κόμματα.

Και ρωτούμε κύριοι Κυβερνώντες, οι εξοικονομήσεις θα κτυπούν μόνο τον φτωχό και όχι τους προνομιούχους; Γιατί αυτή η αδικία;

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ