Αρχιεπίσκοπος: Σύντομα θα βοηθήσουμε με μεγάλα έργα

Η απάντηση του Αρχιεπίσκοπου Χρυσόστομου Β, σε σχέση με τις αναφορές σε μεγάλο δάνειο το οποίο προσπαθεί να εξασφαλίσει η εκκλησία που θα βοηθήσει τον κυπριακό λαό, ήταν:  “Όταν θα έχουμε τις επενδύσεις θα είστε οι πρώτοι που θα το πούμε“, ενώ την ίδια ώρα σημειώνει πως σύντομα θα υπάρξουν εξαγγελίες για έργα που θα ενισχύσουν αυτές τις προσπάθειες.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, με αφορμή τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Αθανάσιου, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε πως η εκκλησία εργάζεται με ανοικτά χαρτιά, δεν έχει κάτι να κρύψει, θέλει τη διαφάνεια και “όταν θα έχουμε τις επενδύσεις, θα είστε οι πρώτοι που θα το πούμε”.

Κληθείς να σχολιάσει παλαιότερη δήλωση του για έργα που θα βοηθούσαν στην αντιμετώπιση της ανεργίας και στην ανάπτυξη και κατά πόσο υπάρχει κάτι που πρέπει ν` αναμένουμε σύντομα, ο προκαθήμενος της εκκλησίας της Κύπρου ανέφερε “νομίζω ναι, σύντομα θα μάθετε”.

“Η εκκλησία θέλει να βοηθήσει να βγούμε από την οικονομική δυσπραγία. Είναι μέσα στα πλαίσια των ενδιαφερόντων της, του αγώνος της και θα το πράξουμε με πολλή αγάπη και δεν θέλουμε να μας πει μπράβο κανείς, γιατί το κάνουμε γιατί το πιστεύουμε, γιατί θέλουμε να βοηθήσουμε το λαό μας”, συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας εξάλλου τη θέση της εκκλησίας στο ενδεχόμενο νομιμοποίησης της καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε πως συμβουλή της εκκλησίας είναι να αποφεύγονται οι οποιεσδήποτε εξαρτήσεις.

“Ο λαός μας είναι μορφωμένος λαός και πρέπει να κοιτάξει την υγεία του, το συμφέρον του, να βοηθήσουμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά ό,τι και να πούμε οι εξαρτήσεις είναι εξαρτήσεις και η εκκλησία συμβουλεύει να αποφεύγονται αυτές οι εξαρτήσεις”, ανέφερε.