ΕΥΡΩΚΟ: Αντιμετώπιση της ανεργίας, σημαίνει διατήρηση της κοινωνικής συνοχής

Την έντονη ανησυχία του για την αύξηση της ανεργίας, ειδικότερα ανάμεσα στους νέους, εξέφρασε με δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Νεολαίας του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Αντρέας Τελεβάντος.

«Η ανεργία έχει καταστεί πλέον εφιάλτης για χιλιάδες συμπατριώτες μας και ειδικότερα για τους νέους ανθρώπους. Η πάταξη της απαιτεί αποφασιστικότητα.

Επιβάλλεται το κράτος, οι εργοδότες και οι κοινωνικοί εταίροι να συντάξουν από κοινού ένα μνημόνιο για ανάσχεση της ανεργίας με συγκεκριμένα μέτρα και δράσεις για ανάκαμψη της αγοράς εργασίας και που όλοι θα δεσμευτούν να υλοποιήσουν.

Τέτοια μέτρα μπορεί να είναι η ενίσχυση της νεανική επιχειρηματικότητας, η ενθάρρυνση επενδύσεων με τη του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, η πάταξη της παράνομης απασχόλησης.

Πέραν των όσων εφαρμόζονται, το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ υποστηρίζει την εισήγηση που έχει καταθέσει στον δημόσιο διάλογο ο καθηγητής Θεόδωρος Παναγιώτου για μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα εργασίας. Δηλαδή οι άνεργοι που σήμερα λαμβάνουν ανεργιακό επίδομα να μπορούν να απασχολούνται σε θέσεις εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο οι άνεργοι θα αποτελούν ενεργούς παραγωγικούς πολίτες και θα αποκτούν εμπειρίες και εργασιακή πείρα», κατέληξε ο Πρόεδρος της Νεολαίας του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.