Κυπριακά αεροδρόμια, ώρα μηδέν

Όταν μια χώρα διανύει περίοδο κρίσης, αυτή έχει αντίκτυπο σε όλα. Το ζητούμενο στην όλη υπόθεση είναι να το αντιληφθούν και οι πάροχοι οποιασδήποτε υπηρεσίας, προκειμένου να διευκολύνουν τόσο το κοινό, όσο και την επιχείρησή τους.

Κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται να είναι κατανοητό για τα διεθνή αεροδρόμια της Κύπρου….

Το αποτέλεσμα είναι εκατοντάδες Κύπριων πολιτών να ταξιδεύουν προς ευρωπαϊκούς προορισμούς μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, δια μέσω Άγκυρας.  Κι ενώ από τη μια αποτελεί άκρως προκλητική κίνηση –κάποιοι θα το χαρακτήριζαν ακόμη και προδοσία- από την άλλη όμως, δεδομένων των συνθηκών φαίνεται η μόνη λύση.

Σε αντίθεση με τα Κυπριακά αεροδρόμια, που φροντίζουν να απομυζούν μέχρι και το τελευταίο ευρώ   των πολιτών, από εισιτήρια και φόρους, μέχρι το πάρκινγκ που θεωρείται από τα πιο ακριβά ευρωπαϊκά,  στην Τύμπου,  φροντίζουν να προσελκύσουν το κοινό, τόσο με χαμηλότερους φόρους, όσο και με παροχές. Για παράδειγμα, η στάθμευση εκεί είναι δωρεάν.

Η πλήρης αδιαφορία για την οικονομική κατάσταση του μέσου πολίτη και η απουσία κινήτρων να ταξιδέψει μέσα από τον τόπο του, ούτε λίγο ούτε πολύ, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν ξεκάθαρο ξεπούλημα του Κυπριακού ελληνισμού.