Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Η φτώχεια προελαύνει στην Κύπρο. Ανοικτά πολλά ζητήματα διαπίστωσε η ψεσινή σύσκεψη στο υπουργείο- “ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ”– Οι όροι εντολής αποκαλύπτουν ποιος δίνει οδηγίες και λαμβάνει αποφάσεις. “Σε κλοιό πολικού ψύχους ολόκληρη η Κύπρος”. Τι θα ζητήσει από την Ευρώπη ο Αναστασιάδης. “Παραδόθηκαν οι δράστες της ληστείας”. “Πρωτοχρονιά του 2015 το φυσικό αέριο”. “Το Μαρί μπορούσε να αποφευχθεί”. “Αρχίζει νομική μάχη για τα αξιόγραφα”. “Πυροβολούν τις τράπεζες τώρα”. “Καλπάζει η ανεργία– άγγιξε το 14%“.” Δεν αποδίδουν τα πρόωρα ξεπουλήματα”. “Συμβάσεις για 2.500 εκπαιδευτικούς”.

ΠΟΛΙΤΗΣ: Αναπάντητη απορία το πώς φθάσαμε στα 10 δις για τις τράπεζες- “ΠΕΝΤΕ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΩΣΙΜΟ ΧΡΕΟΣ”– Στην Τρόικα αποδίδει τη μεθοδολογία της PIMCO ο διοικητής της Κεντρικής. Σήμερα, η πιο παγωμένη μέρα: “Στην κατάψυξη όλη η Κύπρος”. Με λεφτά του ψευδοκράτους η αναστήλωση της μονής- “Φτιάχνουν μόνοι τον Απ. Ανδρέα! “. Οργή στην Ινδία για σχόλιο γκουρού. Φόνος ΑΝΤΗ:“Είδε πολλά ο Γρηγόρης”. ΓΕΣΥ: “Αφορμή για νέα βεντέτα;” Ανεργία: “Νέα αύξηση στο 14%. Ανάπηροι: “Υπογραφές για επιδόματα”.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Προεκλογική συγκέντρωση Σταύρου Μαλά σήμερα στη Λεμεσό. “Ο ΕΠΙΔΟΤΗΣ ΒΡΗΚΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ”– Ο πρώην διοικητής της ΚΤΚ. Α. Ορφανίδης, αρνήθηκε να παραλάβει επιστολή που τον καλεί να επιστρέψει αμέσως τους σκληρούς δίσκους που κατακρατεί. Διανύουμε τις ψυχρότερες μέρες του χειμώνα με χιόνια μέχρι τα ημιορεινά. Ο κόσμος της Αριστεράς δεν μπορεί να ταυτιστεί με Παπαφώτη και Ελαμίτες. Αντισυνταγματική η παρέμβαση της Βουλής στο Ταμείο Υδρογονανθράκων. Μεγάλη πολιτική επιτυχία η Κυπριακή Προεδρία. Φθηνότερο ρεύμα από το 2015. Ήλθαν και κατέθεσαν εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα για το Μαρί.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Το χρέος- “ΑΧΤΙΔΑ ΦΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Ν.Τ”– Πανικός από το ακραίο σενάριο που ανεβάζει το ποσό που χρειάζονται οι τράπεζες στα 10 δις- Ύστατη προσπάθεια Κυβέρνησης-Βουλής- Κεντρικής Τράπεζας για υιοθέτηση του βασικού σεναρίου της PIMCO που διαπιστώνει τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών στα 7 δις. Την αλληλεγγύη του ΕΛΚ θα ζητήσει ο Αναστασιάδης. Πιέσεις στον Αρχιεπίσκοπο να υποστηρίξει Λιλλήκα. Αυξήσεις τελών 40 εκατομμυρίων ευρώ. Σαρωτικές αλλαγές στην Υγεία.

Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κόλπα Αλεξ. Ντάουνερ με ΟΥΝΦΙΚΥΠ. “ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ”– Οι τελικές προδιαγραφές για Pimco θα καθορίσουν τη βιωσιμότητά του. “Διέγραψαν χρέη του Σύρου πρέσβη στο νοσοκομείο”- Για ένα χρόνο αρνείτο να διευθετήσει οφειλές 7.373 ευρώ για νοσηλία.  Υπεραγορές: “Όλη η αλήθεια για τη διάσωση της Ορφανίδης”. Στο ψυγείο η Κύπρος. Οικονομία: “Βρέθηκε μνηστήρας για τμήμα των Κ.Α. Κοινωνία: ” 10 εκατ. ευρώ άφησαν οι Ε/κ σε κατεχόμενα-Τουρκία”.