Ανακατάληψη της βίλας “Αμαλία” από αντιεξουσιαστές – Επεισόδια με τα ΜΑΤ

Σε ανακατάληψη του κτιρίου της βίλας Αμαλίας, στη διασταύρωση Αχαρνών και Χέυδεν, προχώρησαν πριν από λίγη ώρα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ  κλειστή παραμένει η οδός Αχαρνών από Ιουλιανού μέχρι την Παρασίου, λόγω της κινητοποίησης στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί ο αριθμός όσων βρίσκονται στο εσωτερικό του κτιρίου καθώς και το πώς εισέβαλαν σε αυτό , δεδομένου ότι μετά την πρόσφατη αστυνομική επιχείρηση είχε παραμείνει στην περιοχή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.
Λίγο πριν από την επιχείρηση ανακατάληψης του κτιρίου, εμφανίστηκε μια ομάδα ατόμων που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και κράνη και επιτέθηκαν στα ΜΑΤ σε κοντινή απόσταση από το κτίριο. Υπήρξε ένταση και  έγινε ρήψη χημικών. Την ίδια ώρα κάποια άλλα άτομα εισέβαλαν στο κτίριο.

Η ανακατάληψη γίνεται  20 ημέρες μετά την επέμβαση της αστυνομίας, κι ενώ το κτίριο βρισκόταν υπό την επιτήρηση αστυνομικών όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Μέσα στο κτίριο είχαν βρεθεί 1.500 άδεια μπουκάλια, ένα δοχείο με εύφλεκτο υγρό, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κροτίδες μεγάλου μεγέθους, πτυσσόμενο γκλομπ, μαχαίρια, σφεντόνες, μεταλλικά σφαιρίδια και μικροποσότητες κάνναβης.

Η κατάληψη της βίλας Αμαλίας με την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. πυροδότησε έντονη πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ.