Κρ. Λαγκάρντ: Ελπίζω “να κρατήσει καλά” η νέα ελληνική κυβέρνηση

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο και μεταδόθηκε το περιεχόμενό της σήμερα εξέφρασε ελπίδα ότι “κάποτε στο μέλλον” θα αναγνωριστεί η δράση του ΔΝΤ στην ευρωπαϊκή ήπειρο, δράση η οποία επικρίνεται σήμερα. Στην ίδια συνέντευξη η κυρία Λαγκάρντ εξέφρασε επίσης ελπίδα η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα “να κρατήσει καλά”.

Επιπλέον, η προϊσταμένη του ΔΝΤ προέβλεψε ότι τυχόν εκταμίευση δανειακής δόσης από το ΔΝΤ προς την Αίγυπτο, η οικονομία της οποίας είναι σε καμπή, “δεν θα επαρκέσει” για να ξεπεράσει η χώρα αυτή τις τωρινές δυσκολίες της.

‘Εκρινε ταυτοχρόνως ότι είναι “μεμπτές” και “γενεσιουργές αδικίας” οι τεχνικές της φορο-αποφυγής, που μετέρχονται οι πολυεθνικοί όμιλοι για να συρρικνώσουν τα φορολογικά βάρη τους.

Τέλος η γ.δ. του ΔΝΤ υπογράμμισε στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο Γαλλικό πρακτορείο ότι “δεν έχει φιλοδοξία”, να διαδραματίσει στο μέλλον κάποιο ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή στην πατρίδα της Γαλλία.