Κριμαία: Έκρηξη σε κολέγιο! 18 νεκροί – 50 τραυματίες (Photo/Video)

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές της Κριμαίας μετά την έκρηξη που σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:00 (ώρα Κύπρου), σε τεχνικό Κολέγιο στο Κερτς.

Σύμφωνα με το Reuters, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 18 άνθρωποι και να τραυματιστούν 50 άτομα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, 34 από τους τραυματίες, ο περισσότεροι μαθητές, έχουν ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η πολύνεκρη επίθεση ήταν μια «μαζική δολοφονία» που δεν σχετίζεται με τρομοκρατία και κατονόμασε τον βασικό ύποπτο, τον 18χρονο σπουδαστή Βλαντισλάβ Ροσλίακοφ.

Αιτία της έκρηξης που σημειώθηκε στον χώρο της σχολής αρχικά ειπώθηκε ότι ήταν η διαρροή υγραερίου. Μετά από έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, εξακριβώθηκε ότι πυροδοτήθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που περιείχε μεταλλικά θραύσματα.

Επιπλέον, αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για εισβολή ενόπλων που φορούσαν μάσκες και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, ενώ άλλοι πυροδοτούσαν εκρηκτικά. Επίσης, μάρτυρες ανέφεραν ότι ακούστηκε μία τεράστια έκρηξη και έσπασαν τα παράθυρα του κτιρίου.

«Υπήρξε πυροδότηση αγνώστου εκρηκτικού μηχανισμού», δήλωσε ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής της Ρωσίας.
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, επεσήμανε ότι οι ερευνητές θεωρούν ότι πιθανότατα πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.