Νικόλας κατά Αθηνάς για κομματική δράση στην ΕΕΥ

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, σχολίασε τη καταγγελία που υπέβαλε το κόμμα του εναντίον της Αθηνάς Κυριακίδου στην Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας για κομματική δράση υπέρ του νέου κόμματος ΔΗΠΑ.

“Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και νιώσαμε την ανάγκη να υπερασπιστούμε τους εκπαιδευτικούς”, είπε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

“Καταγγείλαμε κάτι πρωτοφανές. Για πρώτη φορά μέλος της ΕΕΥ ενεργεί κομματικά, εκπροσωπεί κόμμα και θέτει σε αμφιβολία το κριτήριο της αξιοκρατίας που πρέπει να έχει ένας σημαντικός θεσμός για τους διορισμούς και τις προαγωγές των εκπαιδευτικών. Και αυτό το κάναμε μετά από καταγγελίες εκπαιδευτικών γιατί είναι πρωτοφανές μέλος της εκπαιδευτικής υπηρεσίας να ενεργεί κομματικά. Είχε εκπροσωπήσει τη ΔΗΠΑ σε μνημόσυνο.”

Ο Νικόλας, υπέδειξε ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΕΕΥ ήταν κάποτε διευθυντής του ΔΗΣΥ, ωστόσο από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του δεν ενεργεί με οποιοδήποτε τρόπο κάτω από κομματική ιδιότητα.

“Αυτό θα έπρεπε να το ακολουθούν όλα τα μέλη τέτοιων ανεξάρτητων θεσμών, που θα έπρεπε να είναι ανεξάρτητοι. Δεν είναι αυτό που βλέπουμε. Δεν έχουμε παρόμοιο περισταστικό στο παρελθόν, είναι κάτι το οποίο πρώτη φορά βλέπουμε και εμείς θέλουμε να προστατεύσουμε τους εκπαιδευτικούς”

Ερωτηθείς εάν εξακουλουθεί να πιστεύει ότι η ΔΗΠΑ είναι “κόμμα-φάντασμα” ο κύριος Παπαδόπουλος τόνισε ότι δεν ανησυχεί για οτιδήποτε και ότι δεν πιστεύει ότι αυτό το κόμμα θα στοιχίσει οτιδήποτε στο ΔΗΚΟ.

“Αντίθετα, αυτό που διαπιστώνουμε την τελευταία περίοδο είναι ότι οι δικές μας πολιτικές, το βλέπουμε καθημερινά τόσο στην οικονομία όσο και στο κυπριακό και αυτό πιστεύω ότι θα μεταφραστεί σε αύξηση των ποσοστών στις επόμενες εκλογές. Εμείς περιμένουμε να δούμε προτάσεις και από αυτό το κόμμα και από άλλα κόμματα.”

Ο Πρόεδερος του ΔΗΚΟ τόνισε εμφαντικά ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να κάνει επαφές και συναντήσεις με κανένα κόμμα εάν αυτό εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και στην προώθηση πολιτικών, γεγονός που γίνεται εντός της Βουλής. Σημείωσε επίσης ότι “δεν σημαίνει τίποτα” το γεγονός ότι ένας πρώην πρόεδρος του ΔΗΚΟ θα ηγηθεί ενός άλλου κόμματος.

“Είχαμε και στο παρελθόν περιπτώσεις που στελέχη που ανήκαν στο ΔΗΚΟ ξεκίνησαν δικούς τους πολιτικούς ή κομματικούς σχεδιασμούς και μέχρι σήμερα το ΔΗΚΟ παραμένει η καθοριστική δύναμη στον ενδιάμεσο χώρο και θα συνεχίσει να παραμένει.”

Σχολιάζοντας το ιδρυτικό συνέδριο της ΔΗΠΑ την ερχόμενη Κυριακή 21 Οκτωβρίου, ο κύριος Παπαδόπουλος τόνισε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να ιδρύσει κόμμα στην Κύπρο και όλοι θα ανταγωνιστούμε για την κοινωνική αποδοχή που έχουν οι προτάσεις μας και όχι για το τι λέμε εμείς για τους εαυτούς μας, αλλά το τι πιστεύει ο κόσμος για τις πολιτικές μας θέσεις.

Πηγή: AlphaNews