Παραιτήθηκε ο Κοτζιάς – Αναλαμβάνει ο Τσίπρας το ΥΠΕΞ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή τη παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά  και αναλαμβάνει ο ίδιος το υπουργείο Εξωτερικών «προκειμένου να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού:

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά. Τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια. Το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός προκειμένου να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται από την Αθήνα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών εκτεθειμένος από την μη κάλυψη του Αλέξη Τσίπρα στην κόντρα με τον Πάνο Καμμένο έθεσε στον πρωθυπουργό την παραίτησή του.

Ο κ. Κοτζιάς πήρε την τελική απόφασή του να παραιτηθεί όταν άκουσε τον Έλληνα Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο να δηλώνει ότι «όποιος δυσφορεί στη διαδρομή μπορεί να κατέβει από το τρένο».

Ο Νίκος Κοτζιάς έλαβε την απόφασή του, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρώντας πως δεν έτυχε της απαραίτητης κάλυψης από τον Αλέξη Τσίπρα στην κόντρα του με τον Πάνο Καμμένο κατά το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, όταν οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν βαριές κουβέντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Κοτζιάς αποχώρησε από το υπουργικό συμβούλιο σε έξαλλη κατάσταση, μετά τη σφοδρή σύγκρουση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, και μάλιστα μετέφερε τη δυσαρέσκειά του και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον οποίο συναντήθηκε εκτάκτως χθες το απόγευμα.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι δεν ήταν τόσο οι δηλώσεις Καμμένου για plan B στο Σκοπιανό, όσο το γεγονός ότι κατηγόρησε τον κ. Κοτζιά πως είναι άνθρωπος του Σόρος και ότι «βουτάει» από κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών.