Κρέας αλόγου σε λαζάνια των supermarket της Σλοβενίας

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το τεράστιο διατροφικό σκάνδαλο της Ευρώπης, με τα ίχνη από κρέας αλόγου σε συσκευασίες κατεψυγμένων προϊόντων με την ένδειξη βοδινού κρέατος. Όπως ανακοίνωσαν οι επιθεωρητές της Υπηρεσίας Προστασίας Τροφίμων και Καταναλωτή της Σλοβενίας, κρέας αλόγου εντοπίστηκε σε λαζάνια, στις συσκευασίες των 450γρ. της εταιρείας Trada του Λουξεμβούργου, που πωλούνταν σε κατάστημα της αλυσίδας λιανικής πώλησης Interspar.

Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε 350 προϊόντα, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Υπηρεσίας Γέρνεϊ Ντρόφενικ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο ίδιος ανέφερε ότι διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 29 προϊόντα από την Εθνική Υπηρεσία και από αυτά τα 28 ήταν αρνητικά, ενώ μόνο ένα ήταν ύποπτο και γι’ αυτόν τον λόγο επαναλήφθηκε ο έλεγχος και το αποτέλεσμα ήταν θετικό.

Πρόκειται για προϊόν που διανεμήθηκε στη σλοβενική αγορά από την κροατική εταιρεία Ledo και παράχθηκε από την εταιρεία Trada του Λουξεμβούργου, διευκρίνισε ο κ. Ντρόφενικ. Το δείγμα του προϊόντος ελήφθη από κατάστημα της αλυσίδας Interspar, όπου το προϊόν διατίθετο προς πώληση.

Σύμφωνα με τον κ. Ντρόφενικ, οι σλοβενικές αρχές ενημέρωσαν τις υπηρεσίες της ΕΕ για τα αποτελέσματα των ελέγχων και το ίδιο θα πράξουν μόλις ολοκληρωθούν και οι έλεγχοι που βρίσκονται σε εξέλιξη.