Κουκουμά: Προτεραιότητα το δικαίωμα της στέγης στις ευάλωτες οικογένειες

Προτεραιότητα το δικαίωμα της στέγης στις ευάλωτες οικογένειες, τόνισε σε ανακοίνωση της η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Σκεύη Κουκουμά.

Τις προηγούμενες μέρες ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μονογονεϊκών Οικογενειών έχει αναδείξει την περίπτωση γυναίκας μονογονιού η οποία ζούσε με τον έφηβο γιο της σε στέγη ηλικιωμένων στη Λεμεσό.

Για το σκοπό αυτό έχουμε ήδη στείλει επιστολή στην Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων μέσω της οποίας ζητούμε ενημέρωση αναφορικά με τις διαδικασίες έγκρισης και αδειοδότησης της συγκεκριμένης στέγης, τα κριτήρια στη βάση των οποίων θεωρήθηκε κατάλληλη και αξιοπρεπής στέγη για μονογονεικές οικογένειες καθώς και τις ετήσιες εκθέσεις όλων των αρμοδίων επιτροπών για το συγκεκριμένο υποστατικό.

Επειδή και στο παρελθόν η συγκεκριμένη στέγη απασχόλησε την δημοσιότητα έχουμε ζητήσει όπως μας κατατεθούν και όλες οι ειδικές εκθέσεις και έρευνες που έγιναν ώστε να εξετάσουμε εάν υπάρχει ολιγωρία από μέρους των υπηρεσιών και εάν κακώς συνεχίζει να λειτουργεί και να προσφέρει υπηρεσίες η εν λόγω στέγη ηλικιωμένων.

Σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνουμε τη θέση μας ότι οι στέγες ηλικιωμένων δεν προσφέρονται ούτε για την φιλοξενία ενηλίκων και ανηλίκων ΑμεΑ ούτε για την φιλοξενία οικογενειών. Θα πρέπει επιτέλους το Υπουργείο Εργασίας να αναγνωρίσει το ολοένα και διογκούμενο πρόβλημα στέγασης που υπάρχει στην Κύπρο και να σχεδιάσει την πολιτική του στην βάση των αναγκών των ευάλωτων ομάδων αλλά και των πραγματικοτήτων που επικρατούν αυτή τη στιγμή στην Κύπρο.