ΚΟΤ: Αύξηση 10 – 15% θέσεων βλέπουν οι οργανωτές ταξιδιού Ηνωμένου Βασιλείου

Κατά περίπου 33.000 είναι αυξημένες οι αεροπορικές θέσεις για την καλοκαιρινή περίοδο από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Κύπρο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΚΟΤ ενώ από τους οργανωτές ταξιδίων της χώρας και σύμφωνα με τον ΚΟΤ γίνεται αναφορά σε αύξηση 10 – 15% στις κρατήσεις σε σχέση με τον περσινό χρόνο.

Σε ανακοίνωσή του ο ΚΟΤ αναφέρεται στην έκθεση «The Destinations Holiday and Travel Show», που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Λονδίνο και στο Μάντσεστερ, σημειώνοντας ότι «στο ειδικά διαμορφωμένο τουριστικό περίπτερο του ΚΟΤ, παρατηρήθηκε μεγάλη κινητικότητα και σημειώθηκε ζωηρό ενδιαφέρον εξασφάλισης πληροφόρησης και εντύπων για φετινές καλοκαιρινές διακοπές στην Κύπρο».

«Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις του ΚΟΤ οι αεροπορικές θέσεις για την επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι κατά περίπου 33,000 αυξημένες, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή καλοκαιρινή περίοδο, ενώ από πλευράς Οργανωτών Ταξιδίων του Ηνωμένου Βασιλείου γίνεται αναφορά σε αύξηση κατά 10-15% στις ήδη πραγματοποιηθείσες κρατήσεις, συγκριτικά με την ανάλογη περσινή χρονική περίοδο κρατήσεων», προστίθεται.

Ο ΚΟΤ εκφράζει «την ικανοποίηση του για τη θετική αυτή εξέλιξη και εντατικοποιεί τις ενέργειες του στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία σημειώνεται ότι είναι η μεγαλύτερη αγορά της τουριστικής μας βιομηχανίας».

Το 2014 οι συνολικές αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο έφτασαν τις 871,000 αντιπροσωπεύοντας ποσοστό 36% του συνόλου των τουριστικών αφίξεων στην Κύπρο.