Να κυνηγήσουμε τους καρχαρίες και όχι τις μαριδούλες! Προέχουν οι εκποιήσεις των μεγαλοοφειλετών

”Να αφήσουμε στο απυρόβλητο τους καρχαρίες και να κυνηγούμε τις μαρίδες αποτελεί πολιτική υποκρισία και ανωριμότητα του χειρίστου είδους”

Η ΣΕΚ “προειδοποιεί πως σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχτεί εκποιήσεις ακινήτων – και ιδιαίτερα της πρώτης κατοικίας – που ανήκουν σε ανθρώπους που σήμερα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες, οι οποίες βέβαια φέρουν τεράστιες και ασήκωτες ευθύνες για τη σημερινή οικονομική δυσπραγία του τόπου και του λαού”.

Σε ανακοίνωση σημειώνει ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς, (κυβέρνηση, βουλή και Τρόικα), μέσα από ποιοτική διαβούλευση, θα πρέπει να βρουν τη χρυσή τομή που θα προστατεύει αποτελεσματικά το ύψιστο αγαθό της ιδιοκατοίκησης.

Παράλληλα, αναφέρει ότι θα πρέπει πρώτα να εισπραχθούν τα τεράστια ποσά που χρωστούν στις τράπεζες μεγάλοι οφειλέτες. “Αυτό το θέμα αποτελεί ένα σοβαρό στοίχημα για την κυπριακή πολιτεία που πρέπει να κερδηθεί. Να αφήσουμε στο απυρόβλητο τους καρχαρίες και να κυνηγούμε τις μαρίδες αποτελεί πολιτική υποκρισία και ανωριμότητα του χειρίστου είδους” προσθέτει.

Αναφέρει ακόμα ότι η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει τους απλούς πολίτες που κατάφεραν με κόπο και ιδρώτα να φτιάξουν τη δική τους κατοικία ή τη δική τους επαγγελματική στέγη και να σταθεί δίπλα τους αρωγός.

“Η κυβέρνηση και η πολιτεία στο σύνολο της, πρέπει να φτιάξουν μια δυνατή νομοθεσία, που θα αποτελεί ισχυρή ασπίδα προστασίας για τον κάθε ανυποψίαστο πολίτη που εμφανίζεται ενώπιον της πανίσχυρης τράπεζας για να διευθετήσει τις υποθέσεις του” σημειώνει η συντεχνία.