Ένοχοι οι Ν. Μιχαηλίδης, ο γιος του και τρεις άλλοι για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Ένοχους κήρυξε το δικαστήριο στην Αθήνα τους Ντίνο Μιχαηλίδη, τον γιο του Μιχάλη και τους άλλους τρεις κατηγορουμένους στην υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος του ελληνικού εξοπλιστικού προγράμματος επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, σημειώνοντας ότι “έχουν τελέσει όλες τις πράξεις για τις οποίες κατηγορήθηκαν”.

Στο δικαστήριο οι συνήγοροι υπεράσπισης υποβάλλουν αίτημα ελάφρυνσης των ποινών, για τις οποίες αναμένεται η πρόταση από την Εισαγγελία.

Το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς “επί μακρόν χρόνο, ακόμα και μετά τις τελεσθείσες, κατά το κατηγορητήριο, πράξεις” ζήτησε να αναγνωριστεί, από το Τριμελές Δικαστήριο της Αθήνας, ο Γιάννης Μαντζουράκης, συνήγορος του πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου Ντίνου Μιχαηλίδη.

Νωρίτερα, το Δικαστήριο έκρινε ένοχους και τους πέντε κατηγορούμενους στην υπόθεση για μίζες και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην αγορά των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων TOR M1.

Ένοχος κρίθηκε και ο γιος του Ν. Μιχαηλίδη, Μιχάλης, για τον οποίον οι συνήγοροι επίσης ζητούν από το Δικαστήριο επιείκεια κατά την επιβολή των ποινών και αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς ακόμα και μετά τις τελεσθείσες πράξεις, κατά το κατηγορητήριο.

Εντός της επόμενης ώρας αναμένεται η πρόταση της Εισαγγελίας για τις καταδικαστικές ποινές κάθε κατηγορούμενου.