Κονδύλια για παιδιά της υπαίθρου διαθέτει το κράτος

Το κράτος διαθέτει πολλά κονδύλια για την εκπαίδευση των παιδιών και ιδιαίτερα της υπαίθρου ώστε να μην υστερούν απέναντι στα παιδιά των αστικών περιοχών, δήλωσε απόψε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος.

Σε χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της τελικής γιορτής του δημοτικού σχολείου Τριμίκλινης ο κ. Κενεβέζου ανέφερε ότι κατά τη γιορτή «θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τη δουλειά ενός ενιαίου ολοήμερου σχολείου, το οποίο θεωρείται πρότυπο στην επαρχία Λεμεσού».

Το κράτος, πρόσθεσε, «διαθέτει πολλά κονδύλια, γιατί ακριβώς ενδιαφέρεται για την εκπαίδευση των παιδιών και ιδιαίτερα των παιδιών της υπαίθρου, ώστε να μην υστερούν απέναντι στα παιδιά των αστικών περιοχών από οποιαδήποτε άποψη».

Σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας «τους παρέχεται η ευκαιρία να έχουν ένα ωρολόγιο πρόγραμμα διαφορετικό από το συνηθισμένο σχολείο, με ορισμένα μαθήματα προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών έτσι που να καλλιεργείται η ολόπλευρη μόρφωση και να δίνεται στους νέους και στην κυπριακή κοινωνία η δυνατότητα να βαδίζουν με αυτοπεποίθηση και σιγουριά στο δύσκολο, αλλά και γεμάτο προκλήσεις δρόμο της κοινωνικής και ατομικής προόδου».

Πέρα όμως από αυτά, ανέφερε ο κ. Κενεβέζος, «υπήρξε  βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής σε κάθε ενιαίο ολοήμερο σχολείο.  Δόθηκαν επιχορηγήσεις για αγορά πρόσθετου διδακτικού υλικού και κάλυψη λειτουργικών εξόδων πράγμα που βοήθησε πάρα πολύ στον καλύτερο εξοπλισμό του σχολείου».

Αναφέρθηκε ακόμη και σε «μια άλλη ωφέλεια από τα περιφερειακά σχολεία, που δεν είναι άλλη από τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των κοινοτήτων της εκπαιδευτικής περιφέρειας».

Δίνεται η ευκαιρία, είπε, «για συνεργασία, αλληλοστήριξη και  ανταλλαγή ιδεών», προσθέτοντας ότι «όλα αυτά οδηγούν στην πρόοδο και στην προκοπή».