Κλείνουν σχολεία στην Ελλάδα λόγω έλλειψης πετρελαίου

Είναι το έσχατο σημείο. Όταν σε  μία χώρα κλείνουν σχολεία λόγω αδυναμίας πληρωμής του πετρελαίου θέρμανσης . Μετά τη Φλώρινα, θεωρείται βέβαιο ότι και άλλα σχολεία στη Βόρεια Ελλάδα θα κλείσουν τις ερχόμενες ημέρες λόγω ψύχους. Στην Καστοριά, τα Γρεβενά, την Έδεσσα και άλλες περιοχές, όπου η θερμοκρασία πέφτει πολύ κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Οι δήμαρχοι της Β. Ελλάδας σε έκτακτη σύνοδό τους , έκαναν μία ακόμη φορά έκκληση προς το υπουργείο Οικονομικών να επιστρέφεται ο φόρος πετρελαίου για τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς. Το αίτημα παραμένει χωρίς απάντηση. Και δεν είναι μόνο η εξίσωση των τιμών πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. Είναι και η χρηματοδότηση για τη λειτουργία των σχολείων και την κάλυψη των αναγκών τους που μειώθηκε κατά 50% σε σχέση με το 2010.

Επιστολές από δημάρχους που δεν μπορούν να προμηθευτούν πετρέλαιο για τα σχολεία, φτάνουν κάθε μέρα στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Έσχατη λύση που απομένει για τους δημάρχους, όπως οι ίδιοι έλεγαν, είναι οι ξυλόσομπες.