Το…λαβωμένο ΠΑΣΟΚ ξεσπά στη ΔΗΜ.ΑΡ

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τον κ. Βενιζέλο, μετά τη ψήφιση των μέτρων, περιμένου στελέχη του ΠΑΣΟΚ και την πόρτα εξόδου από την κυβέρνηση δείχνει η Ιπποκράτους στον Φώτη Κουβέλη.

Μία κατ΄επιφαση ηρεμία επιχειρεί  να δημιουργήσει στο ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τουλάχιστον μέχρι τη ψήφιση των μέτρων από την ελληνική βουλή , προκειμένου στη συνέχεια να μετρήσει φίλους και εχθρούς στο μεγάλο ξεκαθάρισμα λογαριασμών, που αναμένεται στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς.

Τα πράγματα στην Ιπποκράτους κάθε άλλο παρά νηφάλια είναι: οι καθημερινοί αλληλοσπαραγμοί και οι τριγμοί που προκαλούνται από το πακέτο των μέτρων, τη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση Σαμαρά και εσχάτως τη λίστα Λαγκάρντ, αναμένεται ότι  θα ξεσπάσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, με απρόβλεπτες συνέπειες για τη συνοχή,ίσως και για την ύπαρξη του κινήματος.

Αδύναμος να ανακτήσει τις δυνάμεις που έχει χάσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος στρέφεται πλέον προς τον κ. Κουβέλη και την εκλογική δεξαμενή της ΔΗΜ.ΑΡ., στην οποία έδειξε εντέχνως την πόρτα εξόδου από την κυβέρνηση σε περίπτωση που δεν ψηφίσει τα μέτρα, παραπέμποντας στη θέση της ΔΗΜ.ΑΡ ότι στηρίζει την κυβέρνηση με τη μορφή την οποία σχηματίστηκε μετά τις εκλογές.

Το κόμμα του κ. Κουβέλη απέφυγε να σηκώσει το γάντι, καθώς ουδείς στο εσωτερικό του γνωρίζει εάν η κοινοβουλευτική ομάδα θα συνταχθεί πλήρως και απόλυτα με τη γραμμή της επιλογής του «παρών». Δευτέρες σκέψεις υπάρχουν σε ένα μεμονωμένο τμήμα του κόμματος, ωστόσο ο ίδιος ο κ. Κουβέλης δηλώνει σε όλους τους τόνους πως δεν πρόκειται να δεχθεί τα εργασιακά, αν και ο γενικότερος προβληματισμός που υπάρχει στο επιτελείο του συνοψίζεται στην εξής φράση: «ψηφίζουμε για μείωση συντάξεων και αύξηση ορίων ηλικίας και μείναμε στο επίδομα γάμου που δεν εφαρμόζεται πουθενά στον ιδιωτικό τομέα…».