Καταθέτει στην Αστυνομία το απόγευμα ο Φαίδωνας

Ο Δήμαρχος Πάφου,  Φαίδωνας Φαίδωνος θα προβεί στις 4 το απόγευμα σε κατάθεση στην  Αστυνομική Διεύθυνσης Πάφου, για  όλα όσα γνωρίζει γύρω από τις υποθέσεις κακοδιαχείρισης τουρκοκυπριακών περιουσιών προκειμένου να πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Φαίδωνας  θα δώσει κατάθεση σε δύο ανακριτές της Αστυνομίας που ανέλαβαν να διερευνήσουν την υπόθεση.

Ο κ. Φαίδωνος σε δηλώσεις του στη Λαιμητόμος.com, είχε πει  ότι ο τρόπος με τον οποίο παραχωρούντο οι τ/κ περιουσίες για δεκαετίες αποτελεί «ένα μνημείο σκανδαλώδους διαχείρισης».

Σε δηλώσεις του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό  αποκάλυψε ονόματα επιχειρηματιών και πολιτικών στην Πάφο και στη Λάρνακα οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, κατακρατούν παράνομα τ/κ περιουσίες εκατομμυρίων τις οποίες υπενοικιάζουν εισπράττοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως χωρίς να τα δηλώνουν στον Φόρο Εισοδήματος.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι διαπράττουν το ποινικό αδίκημα της φοροδιαφυγής αλλά και παραβιάζουν τη σχετική νομοθεσία και τους όρους του συμβολαίου που απαγορεύουν την υπενοικίαση αυτών των περιουσιών.