Καταγγελίες κατά του ΡΙΚ από το ΑΚΕΛ

«Απαράδεχτη και αντιδημοκρατική ενέργεια», αποκάλεσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης την απόφαση του Διευθυντή Ειδήσεων του ΡΙΚ να μην επιτρέψει τηλεφωνική παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, την Παρασκευή.

Σε δηλώσεις σήμερα, στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι «σε αντίθεση με τις ανυπόστατες κατηγορίες για δήθεν ΑΚΕΛοποίηση του ιδρύματος επί προηγούμενης διακυβέρνησης, το κρατικό κανάλι εξελίσσεται πλέον σε κυβερνητικό».

Ανέφερε ότι προβαίνει στην καταγγελία, καθώς δεν του δόθηκε η δυνατότητα να απαντήσει στις ανυπόστατες, όπως ανέφερε, κατηγορίες κατά του ΑΚΕΛ και της προηγούμενης Κυβέρνησης, από πλευράς Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ο οποίος ήταν καλεσμένος στο στούντιο.

«Η παρεμπόδιση από πλευράς του κ. Καρεκλά να ακουστεί η αντίθετη άποψη, έστω τηλεφωνικά, δίπλα στις επανειλημμένες ανυπόστατες κατηγορίες του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, αποτελούν συνειδητή επιλογή αποστέρησης της πολυφωνίας και ξεκάθαρη αντιδημοκρατική ενέργεια», είπε ο κ. Λουκαΐδης.

Ανέφερε, τέλος, ότι οι σχετικές δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ επί του θέματος δεν παρουσιάστηκαν παρά μόνο προς στο τέλος του δελτίου ειδήσεων.