Καραπαπάς: ”Ψάχνουμε το καλύτερο στην Ισπανία”

Ο Ολυμπιακός θα εξαντλήσει τα περιθώρια για την εύρεση του κατάλληλου προπονητή από την Ισπανία που θα ηγηθεί του τεχνικού τιμ της ομάδας, όπως υποστήριξε ο Κώστας Καραπαπάς.

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, έδωσε το «παρών» στο Διεθνές Συνέδριο «Footballabout» που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Super League και στο περιθώριο των εργασιών της δεύτερης μέρες μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου, υποστηρίζοντας πως οι Πειραιώτες συνεχίζουν τις επαφές για νέο προπονητή, ενώ ξεκαθάρισε πως θα «θωρακίσει» τον Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος αποτελεί μέρος της επόμενης… μέρας, είτε ως βοηθός, είτε ως πρώτος προπονητής.

Παράλληλα, μίλησε για την υπόθεση της ανανέωσης του συμβολαίου του Ραφίκ Τζεμπούρ, την πρωτοβουλία της λίγκα, όπως και για την μεταγραφή του Βασίλη Τοροσίδη στην Ρόμα.

Αρχικά, ο Κώστας Καραπαπάς μίλησε για το Διεθνές Συνέδριο: «Αξίζουν συγχαρητήρια απ’ όλες ομάδες του Συνεταιρισμού στην πρωτοβουλία της Super League. Είναι μία πρωτοβουλία που κάνει καλό στο ποδόσφαιρο και το πιο σημαντικό είναι να καταλάβουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ότι πρέπει να προσπαθούμε καθημερινά για το καλό του. Η παρουσία των εκπροσώπων των μεγάλων λιγκών της Ευρώπης δείχνει πως το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ακόμα μια πολύ σημαντική θέση στον ευρωπαϊκό χάρτη και αυτό πρέπει όλοι να το καταλάβουν και να το υπηρετήσουν».

Όσον αφορά στην προσπάθεια εύρεσης του νέου τεχνικού, απάντησε: «Ο Ολυμπιακός έχει προπονητή. Μέχρι το παιχνίδι με τον Πανθρακικό είναι ο Αντώνης Νικοπολίδης. Από εκεί και πέρα, θα εξαντλήσει τα περιθώρια να βρει ότι καλύτερο μπορεί να βρει στην ισπανική αγορά, αλλά ο Ολυμπιακός οφείλει καθημερινά να δουλεύει καθημερινά σα να μην υπάρχει αύριο. Δουλεύουμε για σήμερα, προετοιμάζουμε το αυριανό παιχνίδι που έρχεται και αυτό κοιτάζουμε. Το ματς με τον Πανθρακικό. Η διοίκηση καθημερινά ασχολείται και με το τι θα γίνει με τον καινούριο προπονητή αλλά και να θωρακίσει τον Αντώνη Νικοπολίδη, που σας ξαναλέω ότι από την στιγμή που είναι προπονητής στο Ρέντη, όλος ο οργανισμός που λέγεται Ολυμπιακός είναι δίπλα του και τον στηρίζει για να κάνει την καλύτερη δυνατή δουλειά».

Αναφορικά με την «θωράκιση» του Αντώνη Νικοπολίδη, σχολίασε: «Ο Αντώνης Νικοπολίδης θα είναι στην επόμενη… μέρα την προπονητική του Ολυμπιακού, είτε έχουμε κάποιον ξένο εγνωσμένης αξίας, είτε είναι ο Αντώνης Νικοπολίδης ο πρώτος. Πάντως σίγουρα θα είναι στο προπονητικό τιμ».

Ερωτηθείς αν η επόμενη… μέρα περιλαμβάνει και τον Ραφίκ Τζεμπούρ, σχολίασε: «Αυτό θα το δούμε. Είμαστε σε διαπραγματεύσεις. Θέλουμε όλοι να είναι, φαντάζομαι πως κι εκείνος θα θελήσει να μείνει στην ομάδα, η οποία ουσιαστικά τον έχει ανεβάσει επίπεδο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και είναι ο πρώτος μας σκόρερ και θέλουμε να είναι στην επόμενη… μέρα και ο Ράφικ μαζί μας».

Ακόμα, για την μεταγραφή του Βασίλη Τοροσίδη στη Ρόμα, δήλωσε: «Είναι παίκτης της Ρόμα και καλή του επιτυχία. Φαντάζομαι ότι εκφράζω όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού και φαντάζομαι και ο Βασίλης Τοροσίδης θα είναι καλός πρεσβευτής του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και είναι αυτό που σας έλεγα πριν. Κάποιοι εντός Ελλάδας δεν καταλαβαίνουν ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά πράγματα να δώσει και είναι πολλοί που το παρακολουθούν με καλό τρόπο, το κοιτάζουν με καλά μάτια και όχι με… κακά μάτια. Ελπίζω και ο Τοροσίδης να είναι ένας ακόμα καλός πρεσβευτής. Όπως είδατε και στην ανακοίνωσή του, ο Τοροσίδης είπε πως γι’ αυτόν υπάρχει μόνο ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα. Για τον Ολυμπιακό πάλι υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές».

Τέλος, για τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Ολυμπιακό να εξετάζει ποδοσφαιριστές για την μεταγραφική περίοδο, απάντησε: «Θα έπρεπε να έχουμε ένα ρόστερ 12.000 ποδοσφαιριστών αν αλήθευαν τα δημοσιεύματα».

onsports.gr