Κανονικά θα κινηθούν σήμερα Μετρό, Ηλεκτρικός και Τράμ

Κανονικά θα κινηθούν σήμερα Τετάρτη το Μετρό, ο ηλεκτρικός και το τραμ, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι σε αυτά θα συμμετάσχουν στην τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι, που έχει εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ, όπως αναφέρουν σε  ανακοίνωσή τους θα συμμετέχουν και αυτοί “στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση ενάντια στις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες ευρωπαϊκές πολιτικές, που εξοντώνουν λαούς και χώρες στο όνομα της κρίσης και του χρέους, για να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα οργής και διαμαρτυρίας στους Ευρωπαίους ηγέτες”, ωστόσο η λειτουργία των λεωφορείων θα διεξαχθεί κανονικά , με σκοπό τη διευκόλυνση των πολιτών που θα θελήσουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στις 13.00 το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα ο ΟΑΣΑ σημειώνει σε ανακοίνωση του πως δεν προτίθεται να αποζημιώσει τους κατόχους καρτών απεριορίστων διαδρομών για τις απεργίες των προηγούμενων εβδομάδων.

“Ο Ο.Α.Σ.Α. δεν έχει υποχρέωση να αποζημιώνει τους επιβάτες που είναι κάτοχοι εισιτηρίων και καρτών απεριορίστων διαδρομών και πλήττονται από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς διότι πρόκειται για γεγονός για το οποίο δεν υπέχει ευθύνη. Η συγκεκριμένη περίπτωση αδυναμίας παροχής υπηρεσίας δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του Οργανισμού” αναφέρεται στην ανακοίνωση.