Κάμερον και Μόντι διαφωνούν για το ζήτημα του προϋπολογισμού της Ε.Ε

Αντιτιθέμενες απόψεις σχετικά με τα σχέδια για την αύξηση του προϋπολογισμού της ΕΕ εξέφρασαν χθές ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο Ιταλός ομόλογός του Μάριο Μόντι απο την Ρώμη.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Μάριο Μόντι, ο βρετανός πρωθυπουργός  Ντέιβιντ Κάμερον τόνισε πως “Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να αυξάνουμε τις δαπάνες της ΕΕ, διότι πρέπει να αρχίσει να ζει βάσει των μέσων της”.

Την αντίθεση του με τα λεγόμενα Κάμερον εξέφρασε αμέσως μετά ο Μάριο Μόντι καθώς υπογράμμισε πως “Κι εμείς θέλουμε έναν προϋπολογισμό που θα κοιτάζει προς το μέλλον, όμως είμαστε λιγότερο πεπεισμένοι όσον αφορά την ανάγκη μείωσης του προϋπολογισμού της ΕΕ” και πρόσθεσε πως “Οι θέσεις μας έχουν σημεία, τα οποία δεν είναι ολότελα ευθυγραμμισμένα”.

Ωστόσο, σημείο συμφωνίας μεταξύ των δυο ηγετών εντοπίστηκε στην ανάγκη για άμεση υλοποίηση των αποφάσεων του Ευρωπαικού Συμβουλίου για την προώθηση της ανάπτυξης, ενώ την ίδια ώρα ανακοίνωσαν πως θα αποστείλουν κοινή επιστολή προς τους ηγέτες της ΕΕ.