ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:  Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας σήμερα “ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΚΡΟΒΑΣΙΕΣ” – ο Σιαρλή μιλά για πρόοδο, οι υπόλοιποι όχι.Καθοριστικά 24ωρα – η αβεβαιότητα φουντώνει την αρνητική φημολογία. Επιδημία αστυνομικών “ξετίναξε” τις άδειες ασθενείας. Θετική ψήφος στο τουρισμό. 150 εκατομμύρια για  ενοίκια σε 5 χρόνια. Οι φαρμακοποιοί σταμάτησαν τις παραγγελίες φαρμάκων.

ΠΟΛΙΤΗΣ:  Πρώτο θέμα “ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΝΟΙΚΙ..” πληρώνουμε 31.5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο σε ενοίκια. Άλλα ο Σιαρλή, άλλα το Eurogroup. Μικρές κινήσεις για τα αξιόγραφα. “μιλησε” μέσω τομογράφου. Πληρώνουν επίδομα χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή. Οι γραφείς από δύο  έγιναν τέσσερις. Βαράει η ανεργία.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: “ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ θέσεις στο υπουργείο εξωτερικών” – την ώρα που ζητάμε δανεικά, διευρύνει τη διπλωματική μας αποστολή. Βελτιωμένες προτάσεις ζητά ο Ν. Συλικιώτης. Θέσεις και δεσμεύσεις Αναστασιάδη. Κεφάλαι ενός δις. ευρώ π΄ρεπει να βρει η κυβέρνηση τον Δεκέμβρη. Η επιβολή τελών νοσηλείας ανάμεσα στις εισηγήσεις της Τρόικας.

ΧΑΡΑΥΓΗ:  “ΜΟΧΛΟΣ ΠΙΕΣΗΣ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ”. Μειώνεται η αξιοπιστία του Ν. Αναστασιάδη. Η Τρόικα απιτεί 1 δισ. από ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών. Μόνο στη Κύπρο, κράχτης της τρόικας η αντιπολίτευση.

ΑΛΗΘΕΙΑ:  Πρωτοσέλιδο σήμερα ‘ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ;” κυβερνητικό αλαλούμ για το μνημόνιο. Ο κοινοτάρχης κυνηγούσε με πυροσβεστικό όχημα. Όλα κρέμονται από το χρέος. Απάντηση της κυβέρνησης στην εφημερίδα “Δεν υπάρχουν αντιπρόσωποι σε Ελλάδα και Κύπρο, ούτε καθυστερήσεις των ερευνών”.