Καιρός: Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες

Το τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία είναι σε ισχύ μέχρι τις 4 το απόγευμα σήμερα.

Συγκεκριμένα θα έχουμε βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες ενώ η συνολική βροχόπτωση αναμένεται να ξεπεράσει τοπικά τα 50 χιλιοστόμετρα σε διάστημα έξι ωρών.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ σήμερα αναμένεται βαρομετρικό χαμηλό.

Σήμερα  ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι βροχές δυνατό να είναι παροδικά έντονες ή παρατεταμένες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να σημειωθεί χιόνι ή χιονόνερο.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, για να καταστούν σύντομα νότιοι ως νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, και παροδικά τοπικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Την Τετάρτη αρχικά ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, ωστόσο από το μεσημέρι και μετά αναμένεται βελτίωση.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος ενώ παροδικά θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Τρίτη ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη θα σημειώσει μικρή άνοδο για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.