Καθυστερήστε το γήρας…μπορείτε

Μην πάει το μυαλό σας σε παρεμβατικές μεθόδους. Κοστίζουν και καμιά φορά δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κατ αρχήν δεχτείτε ότι το γήρας είναι μη αναστρέψιμο. Το θέμα λοιπόν είναι η καθυστέρησή του. Η απάντηση φαίνεται πως κρύβεται στην άσκηση και κυρίως στη διατροφή που περιέχει ικανές ποσότητες αντιοξειδωτικών.

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι δεν γερνάμε από έξω , αλλά από μέσα… Το δέρμα είναι μόνο η επιφάνεια αλλά και ο καθρέφτης του οργανισμού. Ένας υγιής άνθρωπος έχει υγιή κύτταρα και όταν τα κύτταρα είναι υγιή, είναι υγιές και το δέρμα.

Η διατροφή είναι από τους πλέον σημαντικούς παράγοντες, ιδιαίτερα σε μία κοινωνία που οι  ρυθμοί εργασίας είναι εξοντωτικοί και δεν επιτρέπουν σωστά γεύματα. Οι Έλληνες είναι «εθισμένοι» σε πολύ μεγάλες ποσότητες υδατανθράκων – πολλά μακαρόνια, πολλά ψωμιά – και πάρα πολλή ζάχαρη .Να τα τρώτε και αυτά αλλά λιγότερο ώστε να ξεκινήσετε σιγά σιγά με τροφές όπως τα ψάρια, τα φρούτα και τα λαχανικά. Όσα δηλαδή ήδη γνωρίζουμε ότι μας κάνουν καλό. Και δεν μιλάμε για κιλά φρούτων στην καθισιά μας… 2-3 φρούτα καθημερινά κάνουν μία χαρά τη δουλειά τους. Σε λελογισμένη ποσότητα καλό κάνουν και το κρέας και τα κορεσμένα λιπαρά, που π.χ. βρίσκονται στο γάλο.

Και ο άλλος τρόπος είναι η άσκηση. Ακόμη και η  ελάχιστη άσκηση ή κίνηση. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να «χτυπιέστε» στα γυμναστήρια. Το θέμα είναι να κινείστε. Περπατώντας, ανεβαίνοντας σκάλες, ακόμη και, καθαρίζοντας το σπίτι.