Καθαρά ανθρωπιστικός ο ρόλος της Κύπρου στην κρίση στη Συρία

Η Κύπρος σε καμιά περίπτωση δεν θα αποτελέσει ορμητήριο στρατιωτικών επιχειρήσεων ή και στόχο επιθέσεων σε σχέση με την κρίση στη Συρία, ξεκαθαρίζει σε γραπτή δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης .

«Η όποια συμβολή της Κυπριακής Δημοκρατίας περιορίζεται καθαρά στο ανθρωπιστικό μέρος και καθίσταται ξεκάθαρο ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αποτελέσει ορμητήριο στρατιωτικών επιχειρήσεων ή και στόχο επιθέσεων, όπως εξάλλου είναι και οι σαφείς διαβεβαιώσεις που έλαβε η Κυπριακή Κυβέρνηση», αναφέρεται.

Τονίζει επίσης ότι η Κύπρος είναι ασφαλής προορισμός, και αποτελεί κέντρο σταθερότητας στην περιοχή με σημαντικό και ενεργό ρόλο στον τομέα της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και διευκολύνσεων προς ξένους υπηκόους οι οποίοι αναζητούν ασφαλές καταφύγιο σε περιπτώσεις κρίσεων στην περιοχή.

«Σε προηγούμενες περιόδους απεδείχθη στην πράξη ότι η Κύπρος είναι και ασφαλής προορισμός και ότι μπορεί να διαδραματίσει ένα σταθεροποιητικό και ανθρωπιστικό ρόλο στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής», προσθέτει.

Αναφέρει επίσης ότι η σταθερότητα και η ασφάλεια που προσφέρει η Κύπρος ως ανθρωπιστικός προορισμός και η αναγνώριση και η εμπιστοσύνη που τυγχάνει από τη διεθνή κοινότητα αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ένας σημαντικός αριθμός χωρών έχουν καλέσει την Κύπρο να συνεισφέρει προς το σκοπό αυτό και να φιλοξενήσει υπηκόους τους που ενδεχομένως να έχουν ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας εάν παραστεί ανάγκη.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι πλήρως προετοιμασμένη να παράσχει διευκολύνσεις εκεί και όπου θα χρειαστεί τόσο σε επίπεδο υποδομής όσο και σε έμψυχο δυναμικό», αναφέρει τέλος.