Το Πεκίνο συνέστησε προσοχή στις ΗΠΑ

Η Κίνα συνέστησε στις ΗΠΑ προσοχή και τις κάλεσε να επιστρέψουν στα Ηνωμένα Έθνη για να συζητήσουν την πιθανότητα επίθεσης στη Συρία–ύστερα από την πρόσφατη επίθεση με χημικά όπλα που εξαπέλυσε στη Δαμασκό το καθεστώς Άσαντ–μετά την ανακοίνωση από την Ουάσινγκτον ότι δεν θα φέρει το θέμα προς έγκριση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η Ουάσινγκτον και το Παρίσι υποστηρίζουν ότι πίσω από την επίθεση, που προκάλεσε τον θάνατο περίπου 1.400 ανθρώπων, βρίσκονται οι συριακές καθεστωτικές δυνάμεις και εξετάζουν το ενδεχόμενο αεροπορικών επιθέσεων για να αποτρέψουν τον Άσαντ από μία νέα επίθεση με χημικά όπλα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, ο Γουάνγκ Γι, δήλωσε ότι οι χώρες που εμπλέκονται στην κρίση θα πρέπει να “σκεφτούν τρεις φορές” προτού αναλάβουν δράση και να επιδείξουν την “απόλυτη προσοχή”.

Το Πεκίνο κάλεσε ακόμη την Ουάσινγκτον “να επιστρέψει στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για να επιδιώξει ομοφωνία και να χειριστεί με σωστό τρόπο το συριακό ζήτημα”, είπε ο Γουάνγκ στον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι σε τηλεφωνική τους επικοινωνία αργά χθες το βράδυ.

Check Also

Μαυρογιάννης: Επικοινωνιακό τέχνασμα η μεσολάβηση Αβέρωφ στο πρόβλημα στέγασης φοιτητών ΤΕΠΑΚ

Μαυρογιάννης: Επικοινωνιακό τέχνασμα η μεσολάβηση Αβέρωφ στο πρόβλημα στέγασης φοιτητών ΤΕΠΑΚ Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου …

Ο Νίκος Νουρής ζήτησε την συνδρομή ΟΥΝΦΙΚΥΠ για ροή μεταναστών από νεκρή ζώνη

Την συνδρομή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών από τα κατεχόμενα μέσω της …