Καζάνι που βράζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Νέα συνεδρίαση θα έχει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος της Ιπποκράτους την ερχόμενη εβδομάδα με σκοπό να καθορίσει τη στάση της απέναντι στα μέτρα.

Χωρίς οριστική απόφαση έληξε η χθεσινή συνεδρίαση, ενώ ήδη τρείς βουλευτές δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν τα μέτρα.

Καμία απόφαση δεν πάρθηκε τελικά στη χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, εν μέσω αναταράξεων λόγω των δηλώσεων του πρωθυπουργού και των συγκρούσεων μεταξύ βουλευτών για την στάση που πρέπει να κρατήσει το κόμμα  στην κρίσιμη ψηφοφορία της ερχόμενης εβδομάδας.

Ήδη τρείς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σκανδαλίδης, Κασσής και Παραστατίδης δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν τα μέτρα, με τον Γιάννη Κουτσούκο και τον Δημήτρη Κρεμαστινό να κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση.

Εντάσεις σημειώθηκαν με τις τοποθετήσεις του κ. Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος απευθύνθηκε στον κ. Βενιζέλο λέγοντας πως “Έχω θεμελιώδη διαφωνία με την αφήγηση σου” και πρόσθεσε πως “Η ψήφιση των μέτρων θα ισοδυναμεί με χάος, με παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας”, ενώ εισηγήθηκε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μην τα ψηφίσουν.

Την ίδια ώρα αψιμαχίες υπήρξαν μεταξύ του κ. Ντόλιου και του κ. Κασσή, με τον πρώτο να ζητά από τον δεύτερο να παραδώσει την έδρα του σε περίπτωση που δεν ψηφίσει τα μέτρα. “Όποιος δεν ψηφίσει να παραδώσει την έδρα του” φαίρεται να είπε ο κ. Ντόλιος, για να πάρει την απάντηση απο τον κ. Κασσή “Δεν παραδίδω καμία έδρα, δεν θα ψηφίσω και θα παραμείνω στο ΠΑΣΟΚ. Πουλήσατε την Ακρόπολη της Ηπείρου με διαφάνεια και μου λέτε να εμπιστευθώ τις αποκρατικοποιήσεις;”.

Επιφυλάξεις για τα μέτρα εξέφρασαν και άλλα μέλη της ΚΟ του κόμματος, με τον κ. Ανδρουλάκη να περιγράφει το ΠΑΣΟΚ ως “ουρά της ΔΗΜΑΡ” και τον κ. Κουτσούκο να ζητά συγκρότηση μετώπου απέναντι στις τράπεζες. Ο κ. Κρεμαστινός με τη σειρά του φαίρεται να δήλωσε πως θα ψηφίσει τα μέτρα μόνο εάν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Στην ομάδα αυτών που σκέφτονται να ψηφίσουν τα μέτρα κρατώντας ωστόσο κάποιες επιφυλάξεις είναι ο Φίλιππος Σαχινίδης, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο Τάκης Ρήγας, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Γιάννης Μανιάτης.

Τέλος, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της ψήφισης των μέτρων επισημαίνοντας πως “η μη ψήφιση ισοδυναμεί με σκότος και χάος.”