Κίτρινη προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα


Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές, καταιγίδες και χαλάζι, εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάζουν την περιοχή κατά διαστήματα. Η ένταση της βροχής τοπικά αναμένεται να ξεπεράσει τα 35 χιλιοστά ανά ώρα, ενώ δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, η προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ από τις 7 το πρωί της Παρασκευής μέχρι τις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και σταδιακά αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, παρόλο που παροδικά στα δυτικά και στα βόρεια παράλια θα πνέουν τοπικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα δυτικά και στα βόρεια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και σταδιακά αναμένονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, με τα περισσότερα φαινόμενα να εστιάζονται στα ορεινά, στο δυτικό μισό του νησιού, καθώς και σε νότιες προσήνεμες περιοχές. Σε καταιγίδα πιθανόν να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο αναμένονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με μεμονωμένες βροχές, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά αργότερα θα εμφανιστούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και ενδέχεται να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο, για να παραμείνει κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Κυριακή θα σημειώσει μικρή άνοδο, παραμένοντας στα ίδια περίπου επίπεδα και τη Δευτέρα.