Κάποιοι στο Κυρπιακό δημιουργούν μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα όμοια με την περίοδο προς του 2004.

Οι δηλώσεις του λεγόμενου Υπουργού Εξωτερικών των κατεχομένων ότι η διαδικασία του κυπριακού δεν μπορεί να απομακρυνθεί από το πλαίσιο του Σχεδίου Ανάν, καθώς επίσης και η συστηματική προσπάθεια διασύνδεσης της λύσης με την οικονομική ανάκαμψη, δημιουργούν μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα όμοια με την περίοδο προς του 2004.

Κάποιοι έχουν αρχίσει εργολαβικά να εργάζονται για το κλείσιμο άρον – άρον του κυπριακού και χρησιμοποιούν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας ως μέσο για να επηρεάσουν την ευθυκρισία των πολιτών.

Οι καθημερινές προκλητικές δηλώσεις από την Άγκυρα και τα κατεχόμενα που φανερώνουν τις πραγματικές προθέσεις των Τούρκων για την Κύπρο και διαλύουν κάθε ψευδαίσθηση ότι η Τουρκία ειλικρινά επιθυμεί να λύσει το κυπριακό στη βάση του δικαίου και είναι έτοιμα να απομακρύνει από την Κύπρο τα στρατεύματα και τους εποίκους της.

Η αδιαλλαξία και οι προκλήσεις της τουρκικής πλευράς πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα και η Τουρκία πρέπει να νιώσει το πολιτικό κόστος της θρασύτητας της. Στη συγκυρία που διανύουμε παρακολουθούμε καθημερινά ότι η τουρκική αδιαλλαξία έχει κορυφωθεί επικίνδυνα.

Ως εκ τούτου η οποιαδήποτε προσπάθεια να κλείσει τώρα όπως όπως το κυπριακό θα είναι μια εθνική αυτοχειρία που θα οδηγήσει στον αφανισμό του κυπριακού ελληνισμού από την Κύπρο.