Αύριο η εκλογή νέου Προέδρου του ΔΗΚΟ

Αύριο, Κυριακή, διενεργούνται οι εκλογικές διαδικασίες που θα αναδείξουν το νέο Πρόεδρο του ΔΗΚΟ.

Υποψήφιοι για τη θέση είναι ο νυν Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν και ο Βουλευτής ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Η ψηφοφορία, η οποία θα διεξαχθεί σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, αρχίζει την Κυριακή η ώρα 9 το πρωί στα εκλογικά κέντρα και θα κλείσουν στις 18.00.

Θα λειτουργήσουν πέντε εκλογικά κέντρα, ένα σε κάθε πόλη. Στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία, στην αίθουσα Millennium στη Λεμεσό, στην αίθουσα «Αστέρια» στην Αραδίππου για την Λάρνακα, στην αίθουσα «ΜΟΝΤΕ ΛΙΖΑ» στην Πάφο και στο Ξενοδοχείο «Αινείας» στην Αγία Νάπα για την Αγία Νάπα και την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

Δικαίωμα ψήφου έχουν 38.605 μέλη, εκ των οποίων 14.030 στη Λευκωσία, 9.702 στη Λεμεσό, 6.395 στην Πάφο, 4.746 στη Λάρνακα, 3.594 στην ελεύθερη Αμμόχωστο, και 139 στο εξωτερικό.

Κάθε μέλος του κόμματος που έχει δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία ασκεί αυτοπροσώπως το δικαίωμα του εκλέγειν και ψηφίζει με βάση τους κανονισμούς που αναγράφονται στο ψηφοδέλτιο. Κάθε μέλος, κατά την προσέλευσή του στο Επαρχιακό Εκλογικό Κέντρο πρέπει απαραίτητα να φέρει μαζί του το Δελτίο Πολιτικής Ταυτότητας, ή το Διαβατήριο ή το Εκλογικό Βιβλιάριο ή την Άδεια Οδήγησης για να διαπιστώνεται η ταυτοπροσωπία.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη που έχουν τακτοποιημένες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, η οποία μπορεί να γίνει και στους χώρους των Επαρχιακών Εκλογικών Κέντρων την 1η Δεκεμβρίου.

Η συνδρομή που οφείλουν τα παλαιά μέλη είναι 15 ευρώ, δηλαδή 10 ευρώ για τη συνδρομή του 2013 και 5 ευρώ για τα προηγούμενα χρόνια.